Vilniuje akcijoje dalyvauja Respublikinė Vilniaus universitetinė ligoninė, Antakalnio poliklinika, Centro poliklinika, Mykolo Marcinkevičiaus ligoninė, Vilniaus gimdymo namai, Šv. Roko ligoninė, Žalgirio klinika; Kaune - Respublikinė Kauno ligoninė, Šilainių poliklinika, Kalniečių poliklinika, Dainavos poliklinika, Centro poliklinika; Klaipėdoje - Klaipėdos jūrininkų ligoninė; Šiauliuose - Respublikinė Šiaulių ligoninė; Alytuje  - S. Kudirkos ligoninė; Marijampolėje - Marijampolės ligoninė, Marijampolės pirminės sveikatos priežiūros centras; Kėdainiuose - Kėdainių pirminės sveikatos priežiūros centras.

Akcijos iniciatoriai – Lietuvos medicinos studentų asociacija (LIMSA), Lietuvos psichologijos studentų asociacija (LiPSA) bei „Transparency International“ Lietuvos skyrius (TILS).

Siekiant atkreipti visuomenės dėmesį į kyšininkavimą sveikatos priežiūros sektoriuje, kartu su akcija „Geriausia padėka gydytojui – Jūsų šypsena“ Vilniuje balandžio 30 d. vyks vieša medicinos studentų ir gydytojų diskusija apie „padėkų“ gydytojams tradiciją, jos žalą ir ar įmanoma tai keisti.

2011 m. „Lietuvos korupcijos žemėlapio“ duomenimis, būtent sveikatos priežiūros įstaigose dažniausiai mokami kyšiai. Pacientai dažnai tai daro savanoriškai, net jei iš jų ir nereikalaujama papildomai atsidėkoti. 2012 m. Sveikatos apsaugos ministerijos užsakymu atliktoje „Lietuvos gyventojų apklausoje apie sveikatos apsaugą“ paaiškėjo, kad ketvirtadalis gydymo įstaigose besilankiusių gyventojų prisipažino neoficialiai davę pinigų ar dovanų gydytojams ar kitiems medicinos darbuotojams. Daugelis gyventojų mano, kad toks atsidėkojimas pagerina gaunamos paslaugos kokybę.

Pagal 2011-2014 m. Nacionalinės kovos su korupcija programą Vyriausybė yra įsipareigojusi 15 proc. sumažinti gyventojų, kurie neoficialiai mokėjo gydymo įstaigose ir tiki, jog tokios priemonės pagerino paslaugų kokybę, skaičių.