Juk kaip dažnai būna, kad geraširdis žmogus radęs benamį gyvūną, negali palikti jo gatvėje ir versdamasis per galvą priglaudžia savo namuose, nors tam tikrai neturi sąlygų, tada puola ieškoti pagalbos ir išgirsta jau tradiciniu tampantį atsakymą - „vietų nėra“.

Tačiau mes negalime nusisukti nuo kitas organizacijas pasiekusių pagalbos šauksmų. Taip nutiko ir šįkart - akis užkliuvo už nuostabios katytės nuotraukos „Facebook“, po kuria buvo merginos prašymas rasti jai namus ar priimti į prieglaudą. Kadangi daugiau informacijos nebuvo, o ar situacija sprendžiama - neaišku, tai iškart susisiekėm su mergina.

Ir štai gavome jos laiškutį:

„Siunčiu dar kelias, ką tik padarytas Pūkės nuotraukas. Paėmiau ją sausio 12 d. iš lauko visiškai neplanuotai, ėjau iš darbo, pamačiau prie Nemenčinės „Maximos“ susisukusią drebančią katytę. Priėjau tik pamaitinti, visada turiu maišelį su kačių sausu maistu. Katytė, užuot valgius maistą, užlipo man per džinsus po paltuku, lengvutė kaip pūkas, jautėsi, kad labai sušalusi. Vieną, antrą, trečią kartą vis lipa ant rankų, pagailo man jos labai...Atsivežiau su „mikriuku“ į Vilnių..Nors galvoju bėda man bus, nuomojuos butą, laikyti tikrai negalėsiu.

Skambinau ir į kitas globos organizacijas, sakė, šiuo metu visur viskas perpildyta. Mano šeimininkė grįžta vasario 17 d. iš Anglijos, tad aš dar galėčiau palaikyti katytę iki to laiko. Per tas dvi savaites norėčiau ją sterilizuoti.

Katė be galo meili, draugiška, murkia pastoviai, kai glostau, nebijo svetimų žmonių, su visais nori draugauti, žaisminga, bet ne hyper aktyvi. Kas vakarą mane pasitinkant iš darbo užlipa ant rankų, sveikinasi, miauksi, džiaugiasi, kad sugrįžau. Naktį mėgsta miegoti su manimi po dekiu.

Ryte pati nežadina, sėdi, laukia kamputy, o kai pabundu - ateina pasisveikinti. Tvarkingai atlieka į dėžutę visus reikalus.
Deja, pati nuomojamame bute laikyti negaliu, labai norėčiau surasti Pūkei mylinčius šeimininkus. Jeigu Jūs galėtumėte padėti, būtų taip nuostabu!“.

Reikalinga parama sterilizacijai - 90lt
O taip pat - namai arba globa nuo vasario 16d.

Nepalikime Pūkės bėdoje!
Labai lauksime pagalbos!

Erika 860014377

info@mazojiliza.lt
VšĮ „Mažoji Liza“