Miesto šventei skirti renginiai prasidės birželio 19 d. Plungės kultūros centro parodų salėje, kurioje vyks Dalios Česnienės floristikos parodos atidarymas ir konkursinės parodos ,,Plungei apie Plungę“ laureatų apdovanojimas.

Birželio 20 ir 21 dienomis nuo 10 val. Senamiesčio aikštėje tradiciškai vyks tautodailės ir tradicinių amatų mugė ir Plungės kultūros centro meno kolektyvų koncertai. Birželio 20 d. Plungės miesto šventės metu Plungės kultūros centras plungiškius ir miesto svečius kvies į išskirtinai reikšmingus projektus: Lietuvos vaikų ir jaunimo dainų šventę „Mano žemė“ ir XIV-ąjį respublikinį pučiamųjų instrumentų orkestrų festivalį.

Dainų šventėje „Mano žemė“ pasirodys geriausi liaudiškų šokių kolektyvai iš Plungės, Vilniaus, Vilkaviškio, Šiaulių, Radviliškio, Šilutės, Joniškio, Akmenės, Kalvarijos, Mažeikių ir Kretingos. Ši šventė skirta Lietuvos dainų švenčių tradicijos išsaugojimui ir tęstinumo užtikrinimui bei LR Seimo paskelbtiems regionų kultūros metams įprasminti.

Kitas didelis projektas – XIV-asis respublikinis pučiamųjų instrumentų orkestrų festivalis. Šis jau keturioliktą kartą Plungės kultūros centro organizuojamas renginys LR Kultūros ministerijos pripažintas visos šalies prioritetiniu renginiu. Festivalio metu vyks tokie renginiai, kaip „Parko muzika“, soliniai geriausių ir profesionaliausių orkestrų Lietuvoje ir svečių iš Latvijos koncertai ir kitos veiklos.

Orkestrų muzika Plungėje kaip niekur kitur skamba ypač iškiliai, juk būtent čia kunigaikščių Oginskių rūmuose buvo įkurtas pirmasis orkestras Lietuvoje. XIV-ąjame orkestrų festivalyje neatsitiktinai dalyvaus net 14 orkestrų, tarp kurių – Lietuvos Valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras „Trimitas“, Lietuvos Respublikos Vidaus reikalų ministerijos reprezentacinis pučiamųjų orkestras, Pučiamųjų orkestras „Panevėžio garsas“, Latvijos miesto Siguldos orkestras, „Palangos orkestras“, orkestrai iš Plungės, Tauragės, Mažeikių, Rietavo, Telšių, Kretingos ir kitų miestų. Koncertinę programą pristatys ir vienas žinomiausių, profesionaliausių Lietuvos vokalistų Povilas Meškėla. Orkestrų muzikines programas sustiprins ir bendros orkestrų, choreografinių grupių kompozicijos.

Plungės miesto šventės metu plungiškių ir miesto svečių lauks ir daugybė kitų renginių, veiklų ir užsiėmimų įvairiose Plungės miesto erdvėse, kuriuos rengia įvairios rajono organizacijos. Šventės programa pasirodys jau netrukus. Susitikime Plungės mieste birželio 19 – 21 dienomis iš švęskime Plungės miesto šventę visi kartu!