Kultūros centre įdomiai ir turiningai savo laisvalaikį, lankydami meno kolektyvus, klubus, neformalaus švietimo programas kiekvieną kūrybinį sezoną praleidžia per 1000 plungiškių. Šiuo metu Plungės kultūros centre veikia 21 meno kolektyvas. Visi meno kolektyvai yra aktyvūs įvairių renginių, švenčių, festivalių dalyviai, prizininkai ir laureatai.

Be to, kad nuolat dalyvauja respublikiniuose ir tarptautiniuose projektuose jie ir patys nuolat inicijuoja ir organizuoja daug renginių, projektų ir konkursų, kuriuose mielai lankosi didelė dalis plungiškių. Plungės kultūros centrui nuo 1996 metų vadovauja ir aktyvų kultūrinį gyvenimą Plungėje puoselėja Lietuvos kultūros centrų asociacijos prezidentas Romas Matulis.

Plungės kultūros centre per sezoną įvyksta per 200 įvairių renginių, kurie skirti įvairaus amžiaus, skirtingų sričių ir pomėgių žmonėms. Džiaugiamės, kad renginiuose lankosi daug žmonių ir taip pat, kad žmonės apsilankę renginiuose iš kultūros centro išeina džiugesniais veidais, labiau spindinčiomis akimis ar sujaudintomis širdimis.

Šį solidžiai jauną 80-ąjį sezoną laikysimės tradicijų ir dovanosime Jums jau pamėgtus renginius tokius, kaip šiltą ir jaukų Advento vakarą, liaudiškos muzikos ir šokių festivalį „Visi į Žemaitiją“, šventinį koncrtą visai šeimai „Kalėdų rytą“, naujametinį renginį „Senuosius palydint“, liaudies šokių ir muzikos konkursą „Šoktinis“, liaudies šokių tarptautinį festivalį „Kovo 11-osios vaikai“, Vaikų ir jaunimo teatrų festivalį „Vaikiško teatro pavasaris“, teatro „Saula“ ir „Eglės baleto studijos“ premjerinius spektaklius, „Pučiamųjų instrumentų orkestrų festivalį“, gausybę tautodailininkų ir kitų menininkų parodų bei užtikrinsime kitų įvairių žanrų renginių pasiūlą.

Šį sezoną minėsime folkloro ansamblio „Gondinga“ 30 metų kūrybinės veiklos ir liaudiškų šokių ansamblio „Žirginėliai“ 35 metų veiklos jubiliejus. Organizuosime smagias akcijas: „Kalėdų laukimas gerų emocijų namuose“, „Velykiškiausias margutis“ ir kitas kuo daugiau plungiškių išjudinančias ir įtraukiančias veiklas ir menines akcijas. Vasarą kviesime į pramoginius muzikos ir vandens vakarus „Putos“. Sezono metu tikimės plungiškius ir miesto svečius nustebinti realizuojant naujas idėjas tokias kaip kitokie pokalbių vakarai „Pokalbiai+“, jaudinantis projektas „Žemaitiškų Kalvarijos kalnų“ giedojimas, kviesime į šeimos šventę „Amatų pieva“, teatralizuotą miesto fontano įjungimo šventę ir dar daug naujų renginių, kurie taps 80-mečio siurprizais Jums.