Kongreso dalyvius sveikinusi Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė dėkojo pedagogams už jų aktyvumą ir geranoriškumą: „Olimpinio švietimo idėjos po Lietuvą plinta tik jūsų dėka, būtent jūs mums parodote, kiek vaikams yra svarbus ir reikalingas sportas, aktyvi gyvensena, saviraiška. Džiaugiamės, kad kartu galime vystyti idėjas ir iniciatyvas, juk visi mes dirbame vieno tikslo vardan“.

LTOK organizuojamas kasmetinis kongresas yra vienintelis tokio masto renginys, skirtas olimpiniam švietimui. Jame visų pirma susirenka projekte „Olimpinė karta“ dalyvaujančių ikimokyklinių įstaigų ir bendrojo ugdymo mokyklų atstovai, apdovanojami projekto dalyviai, tapę laureatais šešiose skirtingose nominacijose – geriausio projekto, geriausio pedagogo, kilnaus poelgio ir kt.

Šių metų kongreso metu pranešimus apie bendruomenių identiteto paieškas skaitė Lietuvos ir užsienio lektoriai. Pranešėja Merlin Ponna (Estija), Ulenurme gimnazijos, priklausančios tarptautiniam Pjero de Kuberteno mokyklų tinklui, pasidalino praktine patirtimi. Bendruomeninio darbo ekspertas, VŠĮ „Kitokie projektai“ partneris ir konsultantas Paulius Godvadas kalbėjo apie bendruomenę kaip idealią žmonijos bendradarbiavimo formą.

Diskusijas moderavo sporto komentatorius, TV laidų vedėjas Robertas Petrauskas. Jis su daugkartiniu Lietuvos dziudo čempionu, olimpiečiu Mariumi Paškevičiumi apie Olimpinę šeimą, kodėl bendruomenė yra labai svarbi ir sporte, kaip žmogų formuoja jo aplinka.

2017 m. kongreso metu prie „Olimpinės kartos“ projekto prisidėjo trys nauji nariai: Kauno Rokų gimnazija, Kretingos Simono Daukanto progimnazija, Rietavo Lauryno Ivinskio gimnazija, tad projekto nariais šiuo metu yra 109 Lietuvos mokyklos bei ikimokyklinio ugdymo įstaigos.

„Olimpinio švietimo kongresas kiekvienais metais plečiasi ir labai džiaugiuosi, kad jame dalyvauja ne tik pedagogai, bet ir ugdymo įstaigų administracijos ir savivaldybių atstovai, sporto treneriai. Tai rodo, kad olimpinis švietimas aktualus, o mes savo ruožtu stengiamės įsiklausyti į poreikį ir parinkti įdomias ir naudingas temos ir pranešėjus. Taip pat norėčiau padėkoti Kauno pedagogų kvalifikacijos kėlimo centrui už pagalbą“, – sėkmingu renginiu džiaugėsi LTOK Olimpinio švietimo direktorė Vita Balsytė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją