Vienas iš renginio organizatorių fotografas Jonas Danielevičius galvojančius, kad šis renginys skirtas tik patiems neįgaliesiems atkerta: „Labai dažnai mėgstame klijuoti štampus. Ypač - kalbant apie žmones su negalia, štai, kad ir dabar, kiek iš jūsų išvydusių žodis „neįgalus“ nepagalvojo: „čia tie, kitokie, su sutrikimais, man neaktualu“. Taip, jie kitokie. Atstumtieji. Nemanau, kad tai protinga, todėl skatinu keisti požiūrį į turinčiuosius negalią ir sugrąžinti juos atgal į bendruomenę. Šiuo renginiu tiesiame tiltus tarp galios ir negalios“.

Kauno neįgaliojo jaunimo užimtumo centrą gimtadienio proga specialiame koncerte sveikins: grupė „16Hz“, Kauno muzikinio teatro dainininkas Juozas Janušaitis, J. Naujalio muzikos mokyklos auklėtiniai, gatvės šokių kolektyvas „In*Beat“, kuris planuoja pirmąjį savo grupės istorijoje improvizuotą pasirodymą su neįgaliais šokėjais.

Renginio metu pasirodys ir gausus būrys neįgaliųjų centro auklėtinių: „Plastinės dramos teatriukas“, taikomojo šokio grupė „Žingsnis po žingsnio“ ir ansamblis „Šviesa“.

Greta J. Danielevičiaus fotografijų bus eksponuojami ir šių jaunuolių pagaminti keramikos, tekstilės, bižuterijos darbai bei gausybė piešinių.

Šventę vainikuos aitvarų leistynės su įamžintomis neįgaliųjų svajonėmis.

Paroda veiks meno erdvės „Fluxus ministerija“ antrajame aukšte, nors mechaninio lifto ten nėra, baimintis nereikėtų, visus atvykusius neįgaliuosius užkels „gyvieji liftai“ – Krašto apsaugos savanoriai.

Renginyje laukiami visi! Įėjimas NEMOKAMAS.

Daugiau informacijos teirautis pas renginio organizatorių Joną Danielevičių el.p.: jonas@fotoisdj.lt, tel.: 868776606