Birželio 9 dieną Šiaulių r. Kuršėnų Lauryno Ivinskio gimnazijos neformaliojo vaikų švietimo būrelio programos „Pažink ir lavink savo kūną” nariai norėdami prasmingai užbaigti mokslo metus plaukė baidarėmis Dubysa – Maironio apdainuota gražiausia Lietuvos upe.

Jau nuo pat ankstyvo ryto grupelė neformaliojo švietimo būrelio narių nekantraudama laukė autobuso, kuriam atvykus bėgte bėgo į jį, kad tik greičiau dulkėtu keliu pajudėtų į tikslą. Atvykę į trasos pradžią – Tytuvėnų miestelį, prie Dubysos – sportininkai išsirinko baidares, irklus ir pasiėmę reikalingiausius daiktus sėdo į baidares, kur nuo pat pirmųjų yrių kupini jėgų ir užplūdusio adrenalino taškydamiesi šaltu Dubysos vandeniu skubėjo aplenkti vieni kitus ir kuo greičiau pasiekti Lyduvėnų tiltą – ilgiausią ir aukščiausią Lietuvos tiltą.

Teigiama, kad medinę estakadą dar 1916 metais pastatė vokiečių kariuomenės pionieriai. Tuo metu tai buvo vienas didžiausių medinių tiltų Europoje. Kaip ir kiekvienoje išvykoje, taip pat ir šioje sportininkai patyrė daug juoko sukėlusių nuotykių: vieni krykštavo valtyje radę vorų, kiti – užstrigę seklumoje, apvirtus baidarei ar išplaukus irklams. Įveikę 20 km trasą į vandenį sukviesti pirmą kartą plaukusieji baidarėmis dėkodami saulei, vėjui ir vandeniui davė irkluotojo priesaiką.

Pasidaliję įspūdžiais, visi sėdo į autobusą ir išsekę, bet laimingi pajudėjo į namų pusę.

Šiaulių r. Kuršėnų Lauryno Ivinskio gimnazijos kūno kultūros mokytojas Juozas Savickas