Danės krantinė

Danės upėje nuo XIII amžiaus buvo įsikūręs Klaipėdos uostas, o jos krantines, apstatytas sandėliais, galima išvysti XVI amžiaus atvaizduose.Šiandien vaizdinga Danės krantinė – mėgiama tiek klaipėdiečių, tiek miesto svečių susibūrimo vieta. Vakarais krantinę nušviečia žibintai, norintiems atsipūsti, čia įrengti suoleliai, o senuosius sandėlius pakeitė restoranai, kavinės, parduotuvės.

Kruizinių laivų terminalas

Klaipėdos uostas ypatingas tuo, kad jis – pats šiauriausias neužšalantis Baltijos jūros uostas. Į Klaipėdą atvykę kruiziniai laivai švartuojasi Kruizinių laivų terminale, todėl bet kuriuo metų laiku šis terminalas yra ne tik klaipėdiečių, bet ir miesto svečių traukos vieta. Atvykusius laivus klaipėdiečiai pasitinka pučiamųjų orkestrais, čia rengiamos suvenyrų mugės, vyksta kitos linksmybės. Į Kruizinių laivų terminalą atplaukiantiems laivams moja berniukas su šuneliu – terminalą puošianti skulptūra „Vaikystės svajonė“.

Teatro aikštė

Centrinė Klaipėdos aikštė, vadinama Teatro aikšte, žinoma turbūt kiekvienam, kada nors besilankiusiam uostamiestyje. Sakoma, kad keliaujantys teatrai savo pasirodymus šioje aikštėje rengdavo dar XVII amžiuje, šiais laikais čia vyksta įvairūs renginiai, festivaliai, koncertai. Aikštė apsupta senovinės architektūros pastatų, ją puošia „Taravos Anikės“ skulptūra, aikštėje įsikūręs ir dramos teatras.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją