Tiems, kas nežino, kieno vardą gavo šis katinukas, trumpai papasakosiu. Tai anime filmuko personažas, berniukas oranžiniu kombinezonu, kuris siekė tapti geru nindze. Vaikystėje visi jo šalinosi, nes kadaise kaimą užpuolęs demonas, bandant jį suvaldyti, buvo įkalintas šio berniuko kūne, tik jis pats nieko apie tai nežinojo. Tad norėdamas atkreipti į save dėmesį, Naruto krėtė visokias išdaigas.

Šis Vilniaus katinėlis taip pat praėjo panašų kelią. Jis kitoks, bet to nesupranta, nesupranta, kodėl kiti katinai į jį iš pradžių žiūri kreivai ir kodėl veterinarų šypsenos dingsta, apžiūrėjus jį atidžiau. Mat Naruto neturi vienos užpakalinės kojytės nuo pusės.

Kaip jis jos neteko, neaišku. Gyveno su mama ir kitais broliais bei seserimis po laiptais viename kieme. Blogoje vietoje gyveno... Visus kačiukus kažkokia pikta moteris išnaikino, nenorėčiau net pasakoti kaip. Naruto liko pas mamytę vienas ir jam grėsė tas pats pavojus. Ar kojytės dalį prarado kokiuose nors spąstuose, ar tai kitokia trauma, neaišku, bet kadangi mažo kačiuko kraujotaka ne tokia intensyvi, žaizda užsitraukė, nereikėjo žmonių pagalbos. Galima tik įsivaizduoti, kaip jam skaudėjo, bet...Tai jau praeitis.

Kita moteris, pagavusi kačiuką, atnešė jį į „SOS gyvūnų“ prieglaudą. Jam buvo vos kelios savaitės. Prieglaudoje tokiems mažyliams labai nesaugu, todėl Narutukas persikraustė į namų globą. O dabar ieško tikrųjų namų.

Jam dabar beveik trys mėnesiai, jis jau skiepytas pirmu skiepu. Žavingas, ypatingas. Jis turi netgi savo tinklaraštį.

Nesakysiu, kad Naruto lygiai toks pats kaip kiti kačiukai. Jo priekinės letenos kol kas bėga greičiau už vieną užpakalinę ir dėl to jis laksto kiek kreivai. Jis ne taip aukštai šokinėja, užtat lipdamas daugiau naudojasi nagučiais.

Tačiau faktas kaip blynas - Naruto jaučiasi lygiai taip pat, kaip ir kiti kačiukai! Jis nori lakstyti, ir jis laksto, pagauna tiek žaisliuką, tiek kitą katinėlį (ir parverčia, įsikibęs į užpakalį). Jis nori užlipti ant lovos - ir užlipa, o panoręs nušokti - nušoka (ir dar kaip toli šoka!). Jis turi puikų apetitą, kaip visi mažyliai, ir puikų balsą, kad tą parodytų. Naruto labai smagus, žaismingas, išradingas, meilus kačiukas. Su juo tikrai nenuobodžiausit. Prisilakstęs per dieną, kol kas dar eina miegoti į savo narvuką ir nekelia skandalų, bet mielai miegotų ir lovytėje. Mėgsta prisiglausti, įsitaisyti ant kelių ar greta, dairytis arba snausti, nors nėra įkyrus lipikas ant galvos, - tai gana savarankiškas kačiukas. Į dėžutę eina idealiai, nors galite numanyti, kad su pusantros užpakalinės letenos tai ne taip paprasta.

Ką sako veterinarai? Prisitaikys, kaip visi prisitaiko. Ką galvoja jis pats? Žinoma - einam žaisti! Negi dabar liūdėsim? Ne, tai ne Naruto, ne mažojo nindzės stilius.

Naruto dovanojamas rūpestingiems žmonėms, kurie norėtų jį priglausti ne iš akimirkos gailesčio, o dėl to, kad jis - būtent toks kačiukas, kurio jiems trūko, ir jų namai - tokie, kurie jam labiausiai tiktų. Ir dabar, ir po metų ar penkerių, kai jis išaugs į gražuolį oranžiniai baltą katiną, kuris - kas žino - gal širdyje vis dar bus mažas pašėlęs kačiukas-nindziukas...

Naruto - vilnietis. Jei norite susipažinti - tel. 8650 74 841, el. p. skruzdelynas@gmail.com. Dovanojamas su „SOS gyvūnų“ dovanojimo sutartėle. Į kitus miestus vežamas nebus, bet jei jūs norite jo atvažiuoti patys - tarkimės.