Savanoriai pasakos apie tai, kaip ėmė interviu iš V. Ušacko, kaip trumpam laikui tapo kino teatro darbuotojais, kaip dvidešimt kilometrų prieš vėją mynė dviračius, kaip pažinčių svetainė facebook ėmė blokuoti jų rašymą įvairiuose forumuose bei apie daugelį kitų savonoriško darbo niuansų. Taip pat išgirsite kokios patirties jiems davė šis projektas, kokių kompetencijų igijo organizuodami įvairius renginius ir galų gale vis tik naudinga ta savanorystė jaunam žmogui ar ne.

Iš karto po uždarymo vyks susitikimas su visuomenės veikėju, ekspedicijos „2000 kilometrų istorijos“ vadovu Gintautu Babravičiumi, kuris dalyvius supažindins su vykusia ekspedicija, pasidalins žygio įspūdžiais. Susitikime taip pat dalyvaus keliautojas, raitelis bei fotografas Gintaras Kaltenis. Jis pristatys pirmąją savo knygą „Žygis žemaitukais iki Juodosios jūros: 2000 kilometrų istorijos”. Ši knyga yra tarsi 2010-ųjų rudenį vykusio 10-ties mūsų šalies raitelių žygio iki Juodosios jūros ir atgal, skirto paminėti Žalgirio mūšio 600 metų jubiliejui, dienoraštis. Pristatymo metu taip pat bus demonstruojamos dokumentinio filmo „2000 kilometrų istorijos" ištraukos.

Tad visi neabejingi iniciatyvaus jaunimo darbo rezultatams bei žinių apie lietuvių pėdsakus pasaulyje ištroškę yra laukiami „Europa Royale Marijampolė“ viešbučio konferencijų centre jau liepos 10 dieną, 15 valandą.

Registracija el.paštu renata.mosiejute7@gmail.com arba telefonu 863835072.

Ruošiatės į šį renginį? Norite pasidalinti įspūdžiais su kitais skaitytojais? Norite pasidalinti nuotraukomis ar vaizdo įrašais? Siųskite įspūdžius el.pašto adresu pilieciai@delfi.lt arba kelkite į mūsų sistemą čia. Vaizdo įrašus kelkite čia, o nuotraukas siųskite el.pašto adresu renginiai@delfi.lt (siunčiamo laiško pavadinime (subject) nurodykite renginio vietą ir nuotraukos autorystę). Visas Piliečių nuotraukas iš renginių galite pamatyti čia.