Šeimynos likimas sujaudino vieną nuolatinę „Lesės“ savanorę, kačių globėją. Jos rūpesčiu katukai buvo nugabenti pas veterinarijos gydytoją. Prognozės buvo gan liūdnos – ne visų mažylių akytes pavyks išgelbėti. Bet realybė buvo dar liūdnesnė – išgyventi pavyko tik vienintelei katytei, pačiai mažiausiai ir droviausiai iš jų – Moli.

Nors liga balzganu debesiu aptraukė Moli akis, tačiau mažajai tai buvo nė motais. Globėjos rūpesčio apsupta, ji augo ir stiprėjo. Atrodo, kad savo energija ir noru žaisti ji gali užkrėsti bet ką. Kol gyveno narvelyje kartu su mama, kaip beždžionėlė karstėsi narvo virbais ir pakibusi narvo palubėje stebėdavo aplinką. O kai buvo „paleista į laisvę“, toks jausmas, kad sukauptų jėgų neturėjo kur padėti... Lakstė iš vieno namų galo į kitą.

Tokia linksma ir žavi katytė neliko nepastebėta. Atsirado žmogus, kuris nepabūgo jos „defektų“, kaip tik sakė, kad ji tuo ir yra išskirtinė, pažadėjo ją mylėti ir ja rūpintis. Po kiek laiko globėja paskambino naujajam Moli šeimininkui pasiteirauti, kaip sekasi. Jis patikino, kad Moli gyvena gerai, labai visų mylima ir lepinama, pažadėjo atsiųsti nuotraukų. Nesulaukusi žadėtų nuotraukų, globėja sunerimo, vėl bandė susisiekti su katytę paėmusiu vaikinu, bet jis nekėlė ragelio, neatsakinėjo į žinutes. Tarsi akmuo užgulė buvusios globėjos širdį – gal kas nutiko Moli?

Pagaliau globėjai paskambino vaikinas ir prisistatė esąs Moli šeimininko draugas. Pasirodo, kad šeimininkas išvyko į Daniją ir tik po kelių dienų parašė savo draugams, kad paimtų bendrabučio kambaryje paliktą Moli ir grąžintų globėjai. Globėja nuliūdo pamačiusi savo mieląją Moli – akytė, kuri kadaise buvo vos vos padūmavusi, neprižiūrima beveik visai užsitraukė. Katytė nebuvo ir sterilizuota, kaip buvo žadėta.

Na, ką gi, svarbiausia, kad Moli - saugi, meili ir guvi. Ji dar jaunutė ir „Lesės“ savanoriai tiki, kad atsiras ir jai skirtieji tikrieji šeimininkai, kurie pamils ją tokią, kokia yra. Moli yra Vilniuje. Dėl jos kreiptis tel. nr. +370 674 74 494.