Mane naujiems darbams įkvepia knygos, vienatvė bei kitų žmonių patirtys. Skaitau daug, todėl knygos tiesiog neatsiejama mano gyvenimo dalis, vienatvė (tiktai saikinga) leidžia viską apmąstyti, analizuoti aplinką, todėl neretai kyla naujų minčių ar idėjų. Man labai patinka tiesiog kalbėtis su kitais žmonėmis, būti išklausytai bei išgirsti kitų žmonių išgyvenimus, nuotykius ir kitas patirtis, kurios duoda daug peno apmąstymams, suvokimams ir įkvepia naujiems iššūkiams!

Greta Barkauskytė, IIa klasės gimnazistė

Vienas iš nuostabiausių teigiamų emocijų antplūdžių būna po spektaklio, šokių koncerto ar po kokio nors renginio, prie kurio aš prisidėjau dalyvaudama ar organizuodama, žmonės ploja. Taip pat gerų emocijų suteikia ir artimieji, su kuriais aš bendrauju. Jie man leidžia būti savimi, paskatina imtis prasmingų veiklų. Pasakiškai jaučiuosi, kai mane nustebina: neperspėdami atvažiuoja, ypač jei išsiveža kur nors smagiai pasibūti jaukiame draugų būryje. Žinoma, kaipgi be gero, saulėto ir šilto oro. Tai praskaidrina vidinę mano niūrastį. Dar labai gerai jaučiuosi, kai nusikerpu plaukus... Keista, kad užplūsta tokia būsena... Bet svarbiausia, kad tai daro mane laimingą!

Gabrielė Pelakauskaitė, IIc klasės gimnazistė

Dažniausiai mano kasdienybę pozityviomis emocijomis užpildo muzika. Ypač tada, kai einu gatve ir klausausi geros muzikos. Tada norisi šokti ir netgi pašokdinti praeivius. Tuomet nesvarbu, koks oras, nesvarbu, kokia buvo mano nuotaika. Nurimstu ir tiesiog džiaugiuosi diena. Taip pat knygos skaitymas sukelia malonių jausmų. Vien tas laukimas, kada pagaliau prisėsiu paskaityti knygą, nuveja visa, kas buvo liūdna, šalin.

Evaldas Alekna, IIe klasės gimnazistas

Manau, teigiamos emocijos yra ypač svarbios žmogaus gyvenime. Jos skatina didžiuotis savimi, norą veikti. Maloniai pakylėtas, motyvuotas bei laimingas jaučiuosi žinodamas, kad kiti žmonės vertina mano darbus, jais domisi. Galbūt reikėjo pradėti nuo to, kad jau vienuolika metų dainuoju Artūro Noviko ansambliuose, šiuo metu pagrindiniame – „Jazz Island“. Buvimas kolektyve išmokė ne vien tik tobulinti klausą ir balso gabumus, bet kartu ir darbo komandoje ypatumų: tolerantiškumo, taip pat radau puikių žmonių, visuomet liksiančių gerais draugais. Visi pasirodymai man teikia pasigerėjimą, ypač jei žmonės atsiliepia teigiamai. Žinoma, išgirsti kritiką irgi labai pravartu, tuomet žinau, kur tobulėti toliau. Taigi, įvairūs koncertai ir renginiai, žiūrovų susižavėjimas man sukelia puikių emocijų, kurios skatina veikti ir tobulėti.

Liudas Valickas, IIIa klasės gimnazistas

Aplinkoje esančių žmonių emocijos – manųjų emocijų atspindys. Man patinka matyti besidžiaugiančius žmones, jausti jų skleidžiamus šiltus jausmus, tai, be abejo, suteikia tokių pat emocijų man. Išties, yra gražu matyti kitus laimingus. Žinoma, veikla, be kurios negalėčiau praleisti nė dienos, – sportas, jis padeda atsikratyti nereikalingų minčių, skatina pozityvius poelgius.

Audrius Vatiekėnas, IIIe klasės gimnazistas

Optimistinis požiūris, manau, yra pagrindinis gerų emocijų šaltinis. Kai žiūri į kasdienius dalykus teigiamai, tai ir pozityvių emocijų atsiranda. Bendravimas su aplinkiniais, kai keičiamės nuomonėmis, požiūriais, jausmais, yra itin svarbus kiekvienam indvidui, tai įkvepia ir motyvuoja. Negalėčiau nepaminėti sporto, kuris padeda išvis atsitraukti nuo kasdienybės. Manau, labai svarbios yra diskusijos su asmeniu, kurį tu vertini. Žinių ir tikslo siekimas, kasdienis tobulėjimas – žmogaus geriausių nuotaikų, tauriausių jausmų šaltinis, nes tada tobulėja dvasinis pasaulis. Įdomu, kad pats tikslo siekimas, o ne rezultatas suteikia daugiausia teigiamų emocijų. 

Vilius Šlapelis, IV a klasės gimnazistas

Teigiamų emocijų man sukelia galbūt banalūs, bet amžini dalykai. Svarbiausias dalykas, dėl kurio jaučiuosi laiminga, – bendravimas su mama. Ji man – autoritetas ir pavyzdys, taip pat geriausia draugė, todėl būti su ja – laimė, įkvėpimas. Be abejo, neįsivaizduočiau teigiamų emocijų be kultūros renginių, kurie „išplauna“ ne tik „dūšelę“, bet ir protą.

Charlotte Kilsch, IV b klasės gimnazistė

Mane įkvepia kurti, mylėti ir gyventi šeima, bendravimas su vaikais, saulėlydžiai kaime prie nuostabaus Peleko ežero, kalnai, jūra, knygos, kelionės ir, be abejo, Mokytojo darbas – man jis atrodo be galo prasmingas, kūrybiškas, pakylėjantis žmogų ir leidžiantis nenustoti tikėti pasaulio gėrio galia...

Aurelija Levulytė-Markevičienė, Žurnalistų vadovė, lietuvių kalbos mokytoja, Humanitarinio ir socialinio ugdymo skyriaus vedėja

Pačius šilčiausius ir pakylėjančius jausmus, emocijas sukelia šalia esantys žmonės, o ypač tie, kurie pozityviai bei optimistiškai žiūri į gyvenimą. Jie skatina nuolat šypsotis! Taip pat laiminga jaučiuosi gavusi skanėstų, nesvarbu, kas tai bebūtų: batonėliai, guminukai, vafliai, aplieti pienišku šokoladu, ar tiesiog šokolado plytelė su riešutais! Nuotaika iškart pagėrėja, diena atrodo daug šviesenė, pasaulis nuostabesnis.  Pats svarbiausias teigiamų emocijų šaltinis tai mylima veikla – šokis. Darbas ir hobis viename! Bei galimybė dalintis tuo, kas suteikia didžiausią džiaugsmą, – meile šokiui. Tad visiems linkiu atrasti tai, kas Jus džiugintų, veiklas, dėl kurių jus jausitės patys laimingiausi žmonės! Džiaukimės mažais dalykais.

Inga Strakalaitytė, Šokio mokytoja

Mane visad pradžiugina saulėta diena... Laiminga jaučiuosi, kai šeimoje nėra problemų, kai išgirstu džiuginančias naujienas, kai bendrauju su žmonėmis. Apskritai, kasdienybę praskaidrina malonios smulkmenos: geras žodis iš kolegų, tinkamai atliktas darbas ar net apsipirkimas parduotuvėje, nepažįstamo žmogaus šypsena, nuoširdus komplimentas. Gyvenimas neapsakomai gražus!

Vera Čijunskienė, matematikos mokytoja

Teigiamos emocijos man – aktyvus poilsis, pozityvus požiūris į supančią aplinką. Man patinka kelionės ir jose atsirandantis pojūtis, kad esi kažkur toli nuo kasdienybės, bet kartu čia ir dabar. Gali juoktis, mėgautis bendravimu su vis naujais žmonėmis ir džiaugtis kiekviena nepakartojama akimirka. Taip pat neapsakomai nuostabu važiuojant traukiniu stebėti lekiančius vaizdus pro langą ir svajoti. Kai svajojame, visada būname geresni ir laimingesni, negu esame iš tiesų. Svajojant atsiranda gera nuotaika ir teigiamos emocijos.

Lina Čelnaitė, Biologijos mokytoja

Mano gyvenimą teigiamomis emocijomis pripildo žmonių šypsenos, mėgstamas mokytojo darbas, bendravimas su žmonėmis, įveikti iššūkiai ir, žinoma, kelionių įspūdžiai.

Dalius Pranculis, Geografijos mokytojas ir MBG keliautojų klubo vadovas

***

Laimės nenusipirksi – banalus posakis, bet tai gryniausia tiesa. O mūsų gimnazijoje kuriama atmosfera skatina tuo tikėti ir tai tik džiugina... Kokioje nuoširdžioje bendruomenėje gyvename!

Emocijos neabejotinai yra galingos. Teigiamomis, kaip pastebėjote, mes mėgaujamės, laukiame ir ieškome jų. Neigiamų emocijų: sukrėtimų, nuopuolių, mes bijome, bet ir jos yra savotiškai vertingos, nes provokuoja mus kurti, keistis, nestovėti vietoje, tampame brandesnės, stipresnę sielą turinčios asmenybės. Mes, žmonės, esame apdovanoti stipriais jausmais, todėl priimkime šias emocijas kaip gyvenimo dovaną. Jų visuma veda mus tobulėjimo link.

„Yra tik du būdai, kaip gyventi. Vienas – galvoti, kad stebuklų nebūna. Kitas – galvoti, jog viskas yra stebuklas.“ (Albertas Einšteinas).