Lietuvos delegacija skrido per Minską, skrydžiai tiek Vilniuje, tiek Minske buvo trumpam atidėti, tad Tbilisio oro uoste mūsų delegacija atsidūrė 3:20 val., pusvalandžiu vėliau nei planuota.

Sportininkai jaučiasi gerai, nors teko keliauti naktį, tvyrojo gera nuotaika, kelionės metu tarp skirtingų sporto šakų atstovų mezgėsi draugystė.

Oro uoste delegaciją pasitiko misijos vadovas Einius Petkus ir jo pavaduotoja Lina Vaisetaitė, atvykimo salėje išdalino akreditacijas, o kaimelyje komandų vadovams įteikė kambarių raktus.

Kambariuose gyvena po 2-3 žmones. Kiekvienas atvykęs ant lovos rado higienos priemonių ir kuprinę su festivalio atributika bei suvenyrais.

Kaimelis kažkuo primena pirmųjų Europos žaidynių gyvenamąją vietą, nors yra mažesnis, kompaktiškesnis.

Viskas organizuota kaip tikrose žaidynėse: balkonuose plazda komandų vėliavos, sportininkams įrengta erdvi valgykla, sporto salė, baseinas, savitarnos skalbykla, delegacijai talkina savanoriai.

Šiek tiek keista kaimelyje matyti daug užrašų kinų kalba ir pačių kinų. Jie statė ir įrenginėjo kaimelį ir liko dirbti techninio darbo festivalio metu.

Kaimelyje jau gyvena visi sportininkai, tiesiai iš stovyklos Gori mieste šeštadienį atvyko dziudo imtynininkai. Ryte po pusryčių į treniruotes išskubėjo plaukikai. Treneriai derina treniruočių ir varžybų grafikus.

Sekmadienį 20 val. vietos laiku (19 val. Lietuvos laiku) prasidės festivalio atidarymo ceremonija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją