Panevėžio Mykolo Karkos pagrindinėje mokykloje vyko septintasis dainų festivalis, skirtas Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 25-osioms metinėms paminėti. Jame dalyvavo įvairūs ansambliai iš Radviliškio kultūros centro, Šeduvos gimnazijos, Panevėžio J. Balčikonio gimnazijos, Muzikos mokyklos, Mykolo Karkos pagrindinės mokyklos, „Saulėtekio“ progimnazijos ir mūsų Panevėžio Alfonso Lipniūno progimnazijos. Į šventę buvo pakviesti  svečiai: Seimo narys Povilas Urbšys ir kandidatas į miesto merus Rytis Mykolas Račkauskas.

Mūsų mokyklą atstovavo 3-4 klasių berniukų ansamblis „Jaunieji džentelmenai“. Festivalyje visos dainos buvo atliekamos lietuvių kalba.

Mūsų ansamblis atliko dvi skambias dainas: R. Šilinsko „Mano žemė Lietuva“ ir L. Remeikienės „Varom už Lietuvą“. Šį kartą kolektyvą lydėjo sėkmė: jis pelnė nominaciją už publikos simpatijas, buvo gerai įvertintas žiūrovų ir komisijos, apdovanotas organizatorių įsteigtu prizu. Kolektyvo nariai labai džiaugėsi pergale.

Visi festivalio dalyviai buvo pavaišinti ir apdovanoti padėkomis bei dovanomis. Mokiniams smagu dalyvauti įvairiuose festivaliuose, paklausyti kitų mokyklų dainininkų ir pabendrauti tarpusavyje.

Kolektyvo vadovė, muzikos mokytoja Loreta Palavenienė