Tiesą pasakius, neturiu ne tik batų – neturiu nei šeimininkų, nei namų, kur būčiau laukiamas, mylimas ir prižiūrimas. Einu, kur noriu, nes neturiu, kur eiti. Sukinėjuosi apie svetimus namus, kur manęs niekas nelaukia, o vakarais tupiu ant palangės tikėdamasis, kad šviesos nutviekstas langas (kur šviesa, ten paprastai ir šiluma, sako mano katiniška gyvenimo patirtis) atsivers ir aš galėsiu įsmukti vidun.

Deja, bet kitoje lango pusėje jau gyvena šeši laimingesni mano gentainiai, taip pat kažkada kaip ir aš priklydę, užtat man atsidaro tik durys į prierūsį, kur slepiuosi nuo šalčio ir lietaus. Sakot, ir tai jau gerai? Tikriausiai. Bet kad žinotumėte, kaip norisi į tą kitą lango pusę, labai norisi net ir man, suaugusiam, kovų užgrūdintam mušeikai katinui - bastūnui.

Aš negimiau lauke, esu naminis katinas, tiksliau, buvau. Ir vėl noriu būti. Užtat ieškau žmogaus, kuris priimtų mane pro savo langą į vidų kaip pilnateisį šeimos narį, skaniai ir sveikai maitintų (sako, geras maistas pigiau nei nuo prasto maisto kilusių ligų gydymas) bei nuoširdžiai rūpintųsi manimi tiek sveiku, tiek susirgusiu. Kur dieną pasivaikščiojęs stogais vakare galėčiau murkti Jums ant kelių ir absorbuoti Jūsų per dieną patirtą stresą bei visas neigiamas energijas, su kuriomis tik Jums teko susidurti. Ir kur vėl galėčiau tapti tuo, kas iš tiesų esu, – vienintelis ir nepakartojamas Jūsų Batuotas Katinas.

Norėtumėte su manimi susipažinti ar daugiau apie mane sužinoti? Paskambinkite tel.nr. 8 603 32591, atvykite aplankyti ir galbūt mes pakeisim vienas kito gyvenimus 360 laipsnių kampu be jokių feng šui.

Laukiu nekantraudamas!

Nuoširdžiai Jūsų,
Belmonto Rainis