Tądien klausytojų ir garbingos komisijos ausis savo balsais džiugino 83 solistai ne tik iš Klaipėdos, bet ir iš kitų Lietuvos miestų ir miestelių: Kauno, Šiaulių, Mažeikių, Palangos, Kretingos, Tauragės, Jonavos, Labūnavos, Šilalės, Priekulės, Kretingalės, Plungės, Ventos, Akmenės. Sulaukėme svečių ir iš kaimyninės Kaliningrado srities (Rusija) – Polesko bei Kaliningrado miestų. Šeštadienis buvo skirtas kolektyvams, kurių atvyko net 39.

Solistai varžėsi penkiose amžiaus kategorijose – į sceną drąsiai lipo ne tik 18-mečiai, bet ir 4-mečiai. Kolektyvų pasirodymai buvo suskirstyti į keturias amžiaus kategorijas. Dainos liejosi ne tik gimtąja lietuvių kalba, bet ir anglų, rusų, prancūzų kalbomis, kelios dainos suskambo ir ispaniškai bei neapolietiškai. Ypač smagu buvo klausytis šešiametės solistės žemaitiškai atliekamos dainos. Komisija turėjo gerokai paplušėti rinkdama geriausius iš geriausių.

Šurmulys nurimo ir nugulė mokyklos kertelėse iki kito pavasario, iki kito susitikimo su dainuojančiais perliukais. Džiaugiamės mūsų muzikos mokytojos Lidijos Portnych (konkurso sumanytojos ir organizatorės) iniciatyva, kurios dėka Martyno Mažvydo progimnazija virsta dainuojančia sala slyvų ir vyšnių žiedų jūroje.