Projektas startavo 2007 m. Nuo to laiko jame dalyvavo keli šimtai darželių ir keliolika tūkstančių vaikų.

Lapkričio 22-23 dienomis Nacionalinėje futbolo akademijoje, Kaune, vyko pedagogų „Futboliuko“ kursai, kuriuose patirties sėmėsi pavaduotoja ugdymui Dovilė Mikuckienė.

Kauno rajono Kačerginės daugiafunkcio centro ikimokyklinių grupių „Meškiukų“, „Nykštukų“, „Voriukų“, Bičiulių“ vaikai turi galimybę susipažinti ir išbandyti futbolo žaidimą. Futbolą vaikai žaidžia ne tik sporto salėje, bet ir lauke ant sniego.

Dovilė Mikuckienė kartu su auklėtojomis ir Marijampolės futbolo centro treneriu, Kačerginės daugiafunkcio centro sporto ir sveikatos veiklos organizatoriumi Martynu Karpavičiumi, mažuosius supažindino su futbolo taisyklėmis, kamuolio valdymo technika ir įvairiais žaidimais.

Nuo lapkričio 28 dienos iki gruodžio 9 dienos vyksta dvi aktyvios „Futboliuko“ savaitės, kurių metu vaikai turi galimybę ne tik pažaisti futbolą, bet ir pasireikšti kūrybinėje veikloje.

Gruodžio 7 dieną Kačerginės daugiafunkcis centras, bendradarbiaudamas su Noreikiškių lopšeliu-darželiu „Ąžuolėlis“, organizuos mažiesiems futbolo šventę.

Kauno rajono Kačerginės daugiafunkcio centro sporto ir sveikatos veiklos organizatorius