Istorija skaičiuoja šimtmečius, žmogus – metus. Šiame metų skaičiavimo sūkuryje būna ne tik šalnos pavasarį, kartais pavasaris ateina rudenį, o žiema pasibeldžia vėlyvą pavasarį... Tokia mūsų jausmų, minčių ir poelgių kaita ir ji ne mažiau svarbesnė už tą, į kurią žvelgiame pro langą, tik savųjų darbų kaitoje mes nepaliekame kaip medžiai rudenį lapų ant žemės, o nešamės su savimi vis didėjančią kuprinę patirties ir išminties.

Toje kaitoje mes išmokstame pažaboti vėjus, nugalėti audras ir, svarbiausia, nuleisti špagas ir pasirašyti taikos sutartis..., o paskui džiaugtis bendrumo jausmu, ištartu „Labas“, išgirstu padrąsinimu, įvertinimu...

Džiaugiamės, kad mūsų mokyklos istorija yra gražių ieškojimų ir atradimų, džiugaus pasikeitimo ir atsinaujinimo, puikių tradicijų puoselėjimo ir naujų kūrimo istorija.

Šį rudenį progimnazijos 35-erių metų jubiliejus sutelkė visą bendruomenę. Visi buvo aktyvūs, išradingi, didžiavosi savo mokykla ir jos pasiekimais.

Visą savaitę vyko įvairūs išradingi renginiai: 35-mečio renginiai: akcija-piešinių juosta „Mano mokykla“, koncertas „Skamba mano mokyklos daina“, Geltonasis pirmadienis – Šypsenų diena, protmūšis „Apie mokyklą ir ne tik...“ (dalyvavo mokinių, mokytojų ir mokinių tėvelių komandos), akcija „Pūsk muilo burbulus ir geras emocijas“, meninio skaitymo anglų ir rusų kalbomis popietė, tinklinio turnyras „Lipniūniečių“ taure laimėti, Sėkmės pamokos, kurias vedė mokinių tėveliai, Šv. Mišios Kristaus Karaliaus katedroje, tortadienio šventė „Su gimimo diena, miela mokykla!“.

Savaitės renginius vainikavo iškilminga popietė, skirta mokyklos 35-mečiui. Džiaugėmės, kad būdami 35-tajame savosios istorijos kilometre mes ne tik turime didžiulę kuprinę patirties, būrį bendraminčių, globėjų, rėmėjų, mes esame išmokę pačią svarbiausią pamoką - gerumas nesunkus, gerumui nereikia lagamino, lentynų, spintų, pakabų, tvarkaraščių ir sutarčių, gerumui reikia tik širdies.

„Būti duodančiu ir vedančiu – pats gražiausias geranoriškumas. Džiaugiuosi, kad ši nuostata yra viena iš vertybių progimnazijos mokytojams. Tai, kas eina iš širdies, pasiekia širdis“, – sako direktorė Vilma Petrulevičienė.

Panevėžio Alfonso Lipniūno progimnazijos bendruomenė išmintingai puoselėja jau esamas mokyklos tradicijas, talentingai skatina, įkvepia ir padrąsina ieškojimams, todėl mokyklos bendruomenės gyvenimas gyvas, įdomus ir kupinas naujovių.

Mokytoja Dainora Raudienė