Aš, Akselis, tada labai sulysau, vos neapakau, buvau smarkiai sukandžiotas, mano pusilgis kailiukas susivėlė. Paskui patekau į kačių ligoninę, o iš ten – į šiltus namus. Čia man davė Akselio Miuntės vardą (kaip to švedų rašytojo), nes esu lipšnus, guvus, smalsus, išdykęs, protingas ir visus myliu. Mano uodega pūsta, ausyčių viršuje „šepetukai“, o charakteris ir snukutis – fantastiški (taip sako)! Valgau tik kokybišką maistą (to, kaip žinote, verta kiekviena katė), spalvotų sausiukų – ne. Mėgstu dūkti su Tomyte, tyrinėti, būti žmogui ant kelių ar ant rankų, su juo kalbėtis, svajoti.

Labai Tave mylėsiu ir padėsiu nudirbti visus darbus virtuvėje ir prie kompiuterio. Už visa tai teprašau – mylėk mane, skaniai maitink, paklok minkštai ir šiltai, leisk prisiglausti prie Tavęs ir niekada manęs nepalik. Ai, tiesa, su Tomyte nesiskirsiu – apie ją skaityk žemiau.

Mano pavardė Tomytė de Fontana. Esu maža trispalvė katytė. Išmesta iš namų, pusantro mėnesio nuo sniego, lietaus ir šalčio slėpiausi po automobiliais, garsiai verkiau, bet dideli dvikojai vis praeidavo pro šalį. Tada mane pamatė viena mergina, ėmė prisijaukinti (buvau labai išsigandusi, juk neturėjau jokių „lauko įgūdžių“) ir parsinešė į šiltus namus, apie kuriuos jau skaitei. Dabar esu sveika, graži ir grakšti katytė, mano kailiukas purus, tankus, švelnus ir minkštas. Akys tamsiai smaragdinės, jomis moku prisimerkusi ilgesingai žvelgti. Nosytė ir smakras persikų spalvos. Jei žiūrėsi į mane iš šono, atrodys, kad šypsausi. Garsiai murkiu, kai mane glosto ir kalbina, jau nebijau žmonių ir kitų katinėlių, ypač Akselio. Jis mane prausia (o aš jį), abu žaidžiame ir darome laisvuosius kačių pratimus. Mums 7 mėnesiai, kastruotas/sterilizuota, tvarkingai naudojamės tualeto dėžute ir draskykle.

Mus dovanos abu kartu į vienus namus brandiems ir atsakingiems žmonėms, kurie pasvėrė savo finansines galimybes, supranta, kad mes esame įsipareigojimas 10-15 metų ir nemėto katinukų į gatvę/prieglaudą/san.tarnybą, migruodami į/iš užsienio, staiga atsiradus alergijai ar mažiems vaikams. Jei tai Tu, mielas Žmogau, ateik susipažinti!

P.S. „We’re fluent in English“ (angl. puikiai mokame anglų kalbą)
Globėjos tel. 8 609 93294 (Vilnius), el.p. jurateka@yahoo.com

Kiti kontaktai: VšĮ „Rainiukas“, tel. 8 615 58898, 8 689 73782, el. p. info@rainiukas.lt.