Lietuvoje yra apie 10 Lietuvos žuvininkystės regionų vietos veiklos grupių. Šiuo metu jos visos rengia žuvininkystės regionų plėtros strategijas.

Lietuvos žuvininkystės sektoriaus 2014–2020 metų veiksmų programos priemonė „Vietos plėtros strategijų įgyvendinimas“ skirta telkti žuvininkystės regiono bendruomenę ir ugdyti jos gebėjimus veikti kartu žuvininkystės sektoriaus ir bendruomenės labui.

Įgyvendinant šias strategijas siekiama ne tik gerinti ekonominę ir socialinę žuvininkystės regionų padėtį, didinti žuvininkystės ir akvakultūros produktų vertę ir konkurencingumą, išlaikyti esamas darbo vietas ir sukurti naujų, remiant žuvininkystės regionų bendruomenes, bet ir skatinti pakrančių ir gyvenviečių, kuriose vykdoma žuvininkystės veikla, aplinkos gerinimą.

Žuvininkystės regionų vietos plėtros strategijoms įgyvendinti 2014–2020 metų laikotarpiui iš Europos jūrų reikalų ir žuvininkystės fondo ir valstybės biudžeto skirta daugiau kaip 12 mln. eurų. Finansuojama iki 100 proc. tinkamų finansuoti žuvininkystės regiono plėtros strategijos įgyvendinimo išlaidų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)