„Turėjome išskirtinę galimybę garbingiems Lietuvos svečiams pristatyti savo tautinį paveldą ir padovanoti karališkajai Švedijos šeimai lietuvišką šakotį“, – pažymi žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.

Švedijos verslo apdovanojimų organizatoriai šiemet įsidiegė darnaus renginio vadybos sistemą, kurios vienas iš svarbių reikalavimų yra vietos produkcijos skatinimas ir vartojimas. Taigi, svečių vaišinimas Lietuvoje pagamintu, o ne iš kitos šalies atvežtu maistu padeda tausoti aplinką ir stiprinti vietos bendruomenę.

„Kai tik sužinojome apie šį organizatorių sumanymą, iškart kilo mintis jį paremti, nes ir ministerijos įgyvendinamas projektas „AuGink savo kraštą“ kelia tą pačią idėją – vartoti šalia mūsų užaugintus ir pagamintus produktus, kurių niekur nereikia transportuoti, taip tausojant aplinką“, – pabrėžė žemės ūkio ministro patarėja Jolanta Butkevičienė.

Projektas „AuGink savo kraštą“ – tai tam tikras priminimas kiekvienam iš mūsų, kad galime prisidėti prie savo krašto vystymo. Lietuvoje vis dar turime tai, apie ką daugelio valstybių vartotojai gali tik pasvajoti – produktus, kurie yra saugūs ir sveiki, užauginti ir pagaminti švarioje bei gražioje aplinkoje gamtą tausojančiais būdais. Tai didina jų vertę ir gali stipriai motyvuoti juos rinktis. Negalime paveikti žmonių pasirinkimo, bet galime tiesiog atkreipti dėmesį į šviežius, kokybiškus ir natūralius produktus, kurie yra pagaminti netoli nuo mūsų pačių gyvenamosios vietos.

Šiais metais įmonės ir asmenys pretenduoja į tris apdovanojimus. „Metų socialinės atsakomybės iniciatyva“ bus skiriamas įmonei už geriausią 2014-ais arba 2015-ais metais įgyvendintą socialinę ar aplinkosaugos iniciatyvą. „Už tvarią plėtrą“ atiteks darniai besivystančiai bendrovei už 2010–2015-ais metais pasiektus teigiamus veiklos rezultatus, apyvartos augimą, indėlį į aplinkos ir socialinį tvarumą bei rėmimąsi skaidraus verslo, pagarbos žmogui, visuomenei ir gamtai principais. „Jaunojo metų verslininko“ prizas atiteks puikios reputacijos, novatoriškam verslininkui už įkvepiantį verslo vystymo pavyzdį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)