Trejus metus Vilniaus senamiestyje veikia restoranas, kurio lankytojai po vienu stogu gali paragauti Tailando ir Indijos virtuvių patiekalų. Kaip pasakoja „Blue Lotus“ įkūrėjas Pradeepas Gupta, verslo Lietuvoje pradžia nebuvo lengva, tačiau šiandien restorane netrūksta lankytojų, o patys lietuviai vis dažniau išbando naujus skonius.
Blue Lotus
© Organizatorių nuotr.

Lietuvą pasirinko po ilgų kelionių užsienyje

Restorano įkūrėjas P. Gupta kilęs iš Indijos, tačiau mūsų šalyje apsistojo po ne vienerių metų studijų ir gyvenimo JAV, Suomijoje bei Estijoje.

Bankininkystės srityje dirbęs gabus vyras prisimena, kad dar studijuodamas Jeilio universitete (JAV) niekaip negalėjo priprasti prie šaliai įprasto greito maisto, todėl visą laiką pats gamindavosi tradicinį indišką valgį. Vis dėlto gyvenimo Estijoje metais P. Gupta priėmė sprendimą keisti savo karjeros kelią ir iš finansų srities perėjo į restoranų verslą.

Pirmajame restorane, kurį įsigijo vyras, buvo siūlomi Tailando virtuvės patiekalai. Kaip tikina pašnekovas, nors verslas ir buvo sėkmingas, tačiau svečiai, sužinoję, kad savininkas kilęs iš Indijos, neretai prašydavo pagaminti indiškų patiekalų. Tai paskatino vyrą sujungti abi šias virtuves.

Netradicinis sprendimas įtraukti indiškus patiekalus į valgiaraštį lėmė didžiulį populiarumą: „Silver Spoon“ šią vietą nominavo geriausių Azijos virtuvės restoranų Estijoje trejetukui, o pats verslas išaugo iki 5 restoranų.

Pamilęs Lietuvą ir nusprendęs čia apsigyventi 2015 metais P. Gupta Vilniuje atidarė indų ir tajų restoraną „Blue Lotus“.

Dviejose skirtingose virtuvėse autentiški patiekalai

Nors indų ir tajų patiekalai turi panašumų, t. y. yra gaminami ar patiekiami kvapniuose ir ryškių skonių padažuose, tačiau netrūksta ir skirtumų. Gaminant indišką maistą yra naudojama daug prieskonių, tuo metu Tailando virtuvė pasižymi kokosų pieno ir riešutų gausa. Kadangi tajai garsėja savo sriubomis, o indai – nanais, t. y. tandyre keptais paplotėliais, šios virtuvės puikiai papildo viena kitą.

Kaip teigia P. Gupta, išlaikyti dviejų kultūrų maisto autentiškumą pavyksta todėl, kad restorane dirba profesionalūs šefai. Atvykti į Lietuvą ir dirbti „Blue Lotus“ jo savininkas pakvietė abiejų virtuvių specialistus, tad šie gamina tai, ką geba geriausiai. Dėl to lankytojai gali mėgautis autentiškų skonių ir kvapų maistu.

Blue Lotus šefai
Blue Lotus šefai
© Organizatorių nuotr.

Pripratino lietuvius prie naujų skonių

Atidarydamas indų ir tajų restoraną Vilniuje P. Gupta tikėjosi tokios pat sėkmės, kokia jo verslą lydėjo Estijoje. Nepaisant didelių investicijų ir profesionalių šefų, Lietuvos restoranų rinka vyrui pasirodė priešiška. Kaip pastebi pašnekovas, dar prieš kelerius metus lietuviai, lyginant su kaimynais estais, buvo mažiau linkę valgyti indų ar tajų virtuvės patiekalų, o sostinėje veikė vos keli šių šalių restoranai.

Vis dėlto P. Gupta neprarado vilties. Verslininkas nuolat stengėsi išlaikyti gerą maisto bei aptarnavimo kokybę. Restorano lankytojams patiekalai pradėjo patikti ir jie vis dažniau dalindavosi rekomendacijomis su artimaisiais ar draugais. Pamažu augo „Blue lotus“ populiarumas, vieta tapo mylima ir šiandien gali pasigirti nemenku ištikimų lankytojų būriu.

Nors restoranas tikrai nemažas – užima net du aukštus ir talpina iki 60 lankytojų vienu metu – svečių netrūksta. Pasak savininko, neretai savaitgaliais neužtenka laisvų staliukų priimti visus norinčius.
Šventiniam laikotarpiui restoranas jau ruošiasi – rezervacijos įmonių ir šeimų kalėdinėms šventėms sparčiai pildosi.

Svečiai, kurie nusprendžia savo šventėms pasirinkti „Blue Lotus“ restoraną, neretai pastebi, kad jiems svarbu ne tik profesionalių virtuvės šefų kuriami išskirtiniai skonių deriniai, bet ir jauki atmosfera bei galimybė draugiškai dalintis patiekalais.

Užsakymo nr.: PT_79667517

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Ilgai slėptoje apklausoje – tikroji rinkėjų nuomonė apie Vyriausybės darbus (216)

Lietuvos gyventojai labiausiai ant dabartinės Vyriausybės pyksta dėl vaistų ir švietimo reformų,...

Pasakiškus atlyginimus gaunantys jūrininkai: kai viską suskaičiuoji, tie keli tūkstančiai eurų nebeatrodo daug (31)

„Lietuvos jūrininkai bėga iš Lietuvos dėl prastos mokesčių sistemos“, – taip DELFI teigė...

Stalo žaidimų bumas ir 2700 dolerių kainuojantys stalai (6)

Kai Chrisas Stagno susirenka su draugais pažaisti, dažniausiai jie pliekia „Tekančią saulę“...

Pamirškite Černobylį ar Fukušimą: šis rojaus kampelis yra labiausiai užteršta vieta Žemėje

Po branduolinio reaktoriaus sprogimo Černobyllio atominės elektrinės stogas buvo pramintas...

Suskaičiavo, ką reiškia būti studentu Lietuvoje: net jei dirbi, turi prašyti tėvų paramos (47)

Vieni į studijas atvyksta prabangiais automobiliais, kitiems tėvai įdeda maisto, kad turėtų, ką...

Augant atmestų paskolų prašymų skaičiui, verslas priverstas ieškoti alternatyvų (1)

Bankų ir kitų kredito įstaigų skolinimo sąlygos įmonėms pastaruoju metu griežtėja – tą...

Lietuvių ambicija – lyderiauti ne tik krepšinio aikštėje: įkvėpimo sėmėsi iš legendinių marškinėlių (2)

Liepos 22-ąją dieną Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pradės pasirengimą Kinijoje rugsėjį...

Prie Kauno marių – dar viena vaizdinga vieta

Vaišvydavos gyvenvietėje (Samylų sen.), kairiajame Kauno marių krante, visu grožiu atsivėrė...

JAV pašalino Turkiją iš naikintuvų F-35 programos (38)

Baltieji rūmai trečiadienį patvirtino, kad Turkijai nebebus leidžiama dalyvauti radarais sunkiai...

Inga Stumbrienė Maldyvuose su vyru atšventė ypatingą progą ir nustebino atostogų įvaizdžiu (40)

Verslininkų pora – Inga ir Aivaras Stumbrai – niekada nevengia demonstruoti savo šiltų...