Duona – jau nuo senų laikų lietuvių racione tituluojama kasdieniu ir tradiciniu produktu. Daugelis tautiečių duoną valgo su įvairiais produktais ir neįsivaizduoja gyvenimo be jos. Būtent todėl galime sakyti, kad lietuviai puikiai išmano, kokia duona yra kokybiška. Gruodžio 6 dieną lietuviškas tinklas „Norfa“ pristato dar vieną naują duona, kuri nustebins ne tik skoniu, bet ir kaina.
Duona
© Shutterstock

Duona iš lietuviškų ir natūralių produktų

„Norfos“ įmonių grupei priklausančios „Rivonos“ kulinarijos-konditerijos cecho vadovas Antanas Šiuša pasakoja, kad greitu metu pristatoma duona primins tą, kurią prieš šimtą ar daugiau metų valgė mūsų tėvai ar seneliai, mat maisto technologai stengėsi atkartoti tradicinį skonį.

Kalbėdamas apie tai, kuo ši duona pirkėjams primins visiems jau įprastą skonį, pašnekovas išskiria receptūrą.

„Duonos pavadinimas viską apie ją išduoda – tai bus tamsi, forminė, bemielė duona. Joje nebus jokio pridėtinio cukraus, tik natūralus. Šiandien visuomenėje daug kalbama apie tai, kad cukrus ir mielės yra blogai, tad ši duona bus gera naujiena žmonėms, kurie savo racione stengiasi išvengti šių ingredientų “, – priduria cecho vadovas.

Pasak A. Šiušos, visiems kepiniams naudojami tik lietuviški produktai, mat grūdai yra perkami iš lietuviško tiekėjo ir yra užauginti šalies laukuose, o raugą įmonės kepėjai gamina patys.

„Natūraliai „gimęs“ raugas duonai suteikia tikrą skonį, tad tikimės, kad tai patiks ir tai įvertins mūsų pirkėjai. Anksčiau mielės duonos gamyboje beveik nebuvo naudojamos, tik su natūraliu raugu, kaip dabar kepsime ir mes“, – apie naujo produkto ypatybes kalba jis.

Pristato tradicinę duoną be mielių ir pridėtinio cukraus – įsigysite už daug mažesnę kainą: patiks ir išrankiausiems
© DELFI / Karolina Pansevič

Pasiūlys konkurencingą kainą

Antanas Šiuša pasakoja, kad pristatyti būtent tokios sudėties duoną nuspręsta pastebėjus poreikį rinkoje. Nors panašių duonų galima rasti ir „Norfos“ lentynose, tinklas pirkėjams norėjo pristatyti pigesnę alternatyvą.

„Negalima sakyti, kad Lietuvoje tokios duonos niekas negamina, tačiau ją kepa mažos kepyklėlės, tad dėl didelės kainos nedaug žmonių gali ją sau leisti. O mūsų pirkėjai naują duoną galės įsigyti už daugiau nei 15 proc. mažesnę kainą“, – sako jis.

Cecho vadovas priduria, kad pirkėjus turėtų pradžiuginti ne tik produkto kaina, bet ir jo suderinamumas su maistu, mat dėl savo tradicinio skonio duona tiks su visais jų kulinariniais gaminiais – mišrainėmis, žuvimi ir kt.

Pirmoji forminė duona

A. Šiuša atskleidžia, kad iš pradžių duona nuguls tik pusėje „Norfos“ parduotuvių – jas pirkėjai galės rasti didžiosiose tinklo parduotuvėse.

„Vis tik, kelias savaites stebėsime, ar klientams patinka, ar duoną perka ir tada spręsime, ką daryti: ar leidžiame produktą į visą tinklą, ar paliekame stambesnėse parduotuvėse“, – apie tai, kur pirkėjai galės nusipirkti naujojo gaminio, kalba „Rivonos“ kulinarijos-konditerijos cecho vadovas.

Pašnekovas priduria, kad ši duona – naujovė ne tik skoniu, bet ir savo forma, mat tai bus pirmoji jų pačių kepta forminė duona.

„Iki šiol nekepėme jokios forminės duonos. Tai – mūsų pirmasis produktas, gaminamas trečiojoje, pusiau automatinėje linijoje. Po to, kitų metų pradžioje, žadame išleisti forminį batoną skrudinimui“, – apie ateities planus pasakoja jis.

Logistikos sprendimai sutaupo kaštų

Metus veikiančios „Rivonos“ duonos kepyklos progresas – akivaizdus. Kaip sako Antanas Šiuša, per metus jiems pavyko išmokti efektyviai dirbti su turimomis trimis kepimo linijomis – dabar duonos gamybai reikia dvigubai mažiau žmonių darbo nei prieš metus laiko.

„Taip pat mes visada ieškome efektyvumo. Per metus dvigubai padidinome produkcijos, kurią galime pagaminti, kiekį. Šiuo metu esame apkrovę vos 30 proc. savo linijų, tad tikrai turime, kur tobulėti ir galime drąsiai planuoti naujus gaminius. Tačiau visą tai pasiekėme per metus ir nežadame sustoti“, – priduria pašnekovas.

Tiesa, pagerinti efektyvumą jiems pavyko ne tik įvairių produktų gamyboje, bet ir logistikoje – cechas yra sujungtas su produktų paskirstymo centru. Kadangi produktų nereikia vežti į kur nors toli esantį centrinį sandėlį, sutaupoma daug laiko ir išteklių.

Pasak A. Šiušos, tai yra viena iš priežasčių, kodėl jie gali pasiūlyti konkurencingesnę ir visiems prieinamą produktų kainą, taip pat ir užtikrinti ypatingą šviežumą.

„Užsakymus mes gauname 3 ryto, o tą pačią dieną po pietų jis iškeliauja į parduotuves. Kitos dienos 9 val. ryto pirkėjai jau gali įsigyti duonos gaminius. Mūsų duona būna 15–16 valandų šviežumo“, – sako jis.

Užsakymo nr.: PT_82915243

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(12 žmonių įvertino)
4.5833

Tolimų šalių įkvėpti padažai randa vietą lietuvių šaldytuvuose

Novatoriškas požiūris ir naujų sprendimų paieška plačiai atveria duris daugybei galimybių....

Pristato tradicinę duoną be mielių ir pridėtinio cukraus – įsigysite už daug mažesnę kainą: patiks ir išrankiausiems (13)

Duona – jau nuo senų laikų lietuvių racione tituluojama kasdieniu ir tradiciniu produktu....

Nuo Vilniaus iki Talino – skonių kelionė su sūriu „Džiugas“

Legendinio sūrio „Džiugas“ mėgėjai Lietuvoje ir užsienyje lapkričio 28-ąją mėgavosi...

Iš parodos Kinijoje – su naujais partnerystės ryšiais ir adaptuotais gaminiais

Verslo atstovai iš viso pasaulio suvienijo pajėgas ir lapkričio pradžioje rinkosi į Šanchajaus...

Ką užkandžiams renkasi žinomi ir veiklūs Lietuvos žmonės? (8)

Nuolat skubame ir bėgame ir ne visuomet pavyksta skirti dėmesio visavertei mitybai. Dalis mūsų...

Top naujienos

Valandas iki gimdymo skaičiuojanti verslininkė Toma Dambrauskė – apie pirmojo vaikučio netektį, pagalbinį apvaisinimą ir likimo dovaną (1889)

Trys nėštumai – trys skirtingos patirtys. Verslininkė, socialinių medijų specialistė, prekės...

Įspėja dėl sunkių eismo sąlygų: snigs beveik visoje šalyje, kai kur – ypač pavojinga (3)

Ketvirtadienio naktį, vietomis, daugiausia pietiniuose rajonuose pasnyguriuos. Ten eismo sąlygos bus...

Paskutinį bilietą nugvelbė „Atletico“, Neymaras su PSG surengė šou Paryžiuje (1570)

Vėlų trečiadienio vakarą pasibaigė UEFA Čempionų lygos grupių varžybų etapas –...

Jakilaitis tikisi, kad Skvernelis savo prašymą atsiims (322)

„Mes negalvojome, kad tai tyliai praeis ar kažkaip kitaip. Mes galvojome, kad vienintelis Saulius...

Pasaulio žemėlapis 2020 metams: kur ekonomika augs sparčiausiai (153)

Tarptautinio valiutos fondo duomenimis, kitais metais bendrasis vidaus produktas labiausiai augs...

Atsisveikinkite su laidais: spėjama, kad „Apple“ išleis „iPhone“ modelį, neturintį jokių lizdų (38)

Žymus „Apple“ analitikas Ming-Chi Kuo sudarė naujus tyrimų užrašus, kuriuose aprašomos...

Orijaus kelionės. Turtuolių dangoraižis virto landyne: norėdami čia vykti pasisamdykite apsauginį (18)

Pietų Afrikos Respublikoje keliavęs Orijus Gasanovas apsilankė aukščiausiame dangoraižyje visame...

Eglė Juozėnaitė

Filosofas apie gyvenimo prasmės paieškas: tai ne karjera, didelė alga ir net ne šeima

Bet kuris iš mūsų gali labai daug ką. Gali pasikeisti iš visiško lūzerio į absoliutų...

Reto grožio eglės puošia ne tik Vilnių ir Kauną: išrinkite mieliausią Lietuvos eglutę (109)

Kalėdinės nuotaikos pasklido po visą Lietuvą – šventėms ruošiasi ir didesni, ir mažesni...