Penktus metus Vilniaus senamiestyje veikia restoranas, kurio lankytojai po vienu stogu gali paragauti Tailando ir Indijos virtuvių patiekalų.
Blue Lotus
Blue Lotus

„Blue Lotus“ restoranas – bene vienintelė vieta Vilniuje, po vienu stogu talpinanti Tailando ir Indijos virtuves. Nors abiejų šalių patiekalai turi panašumo – yra gaminami ar patiekiami įdomiuose padažuose, jie taip pat turi ir svarbių skirtumų. Indiškuose patiekaluose naudojama labai daug prieskonių, o tajų virtuvė išsiskiria kokosų pieno ir riešutų gausa. Kadangi tajai garsėja savo sriubomis, o indai – nanais, t. y. tandyre keptais paplotėliais, šios virtuvės puikiai papildo viena kitą.

Penki šefai iš Indijos bei Nepalo pasitelkia autentiškus gaminimo procesus: dalis patiekalų kepama ir ruošiama Tandūro krosnyje, kuri išsaugo kepamos mėsos, jūros gėrybių ar indiškų sūrių minkštumą, o išorė išlieka švelniai apskrudusi. Tikriems gurmanams restoranas siūlo platų veganišką meniu – nuo tofu iki lešių indiškuose bei tailandietiškuose padažuose.

Daržovės žemės riešutų padaže
Daržovės žemės riešutų padaže

Kiekvienas patiekalas sukurtas pasitelkiant senąsias tradicijas, todėl „Blue Lotus“ virtuvės skoniai kvies sugrįžti vėl ir išbandyti vis kažką nauja. Tai daryti patogu netgi neatvykus į Totorių g. 16 – visus patiekalus galima užsisakyti išsinešimui, su pristatymu į Jums patogią vietą. Tai puiki galimybė pasiimti maisto į gamtą ir mėgautis gardžiais virtuvės šefų paruoštais autentiškais patiekalais gryname ore.

Vištiena Gang
Vištiena Gang

Kaip teigia restorano savininkas Pradeep Gupta, išlaikyti dviejų kultūrų maisto autentiškumą pavyksta todėl, kad restorane dirba profesionalūs šefai. Atvykti į Lietuvą ir dirbti „Blue Lotus“ jo savininkas pakvietė abiejų virtuvių specialistus iš Indijos ir Nepalo, tad šie gamina tai, ką geba geriausiai. Dėl to lankytojai gali mėgautis autentiškų skonių ir kvapniu maistu.

Restorano lankytojai iškart susidomėjo išskirtiniais patiekalais ir pradėjo dalintis rekomendacijomis su artimaisiais ar draugais. Taip pamažu augo „Blue lotus“ populiarumas, vieta tapo mylima ir šiandien gali pasigirti nemažu ištikimų lankytojų būriu.

Užsakymo nr.: PT_84428651

|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(4 žmonės įvertino)
4.0000

Kaip Užkalnis „Daumantų“ padažus degustavo (11)

Kai žmonės mane kviečiasi į svečius arba šiaip kur nors laukiu pasirodymo provincijos...

Vaida Kurpienė: vasarą nepamirškite pakankamai gerti vandens – kokį rinktis? (7)

Harvardo medicinos mokyklos duomenimis, žmonės išgeria per mažai skysčių ir nepasiekia...

Borjomi pirmą kartą nustebina savo gerbėjus gaiviais kokteilių receptais (2)

Termometro stulpeliams kopiant aukštyn, atsigaivinti skaniu, šviežiu ir namie pagamintu kokteiliu...

Šios vasaros atradimas: šaltai brandinta kava, kurios galėsite iškart pasigaminti visai savaitei Receptai (9)

Vasara jau dabar mus lepina karščiais, todėl komfortiškam laikui namuose ar smagiam barbekiu...

Gudrybės ir patarimai, kaip patiems išsirūkyti mėsą, žuvį ar net desertus RECEPTAI

Valgio gaminimas ant gyvos ugnies yra viena iš karščiausių pastarųjų metų kulinarinių...

Top naujienos

Policiją sudomino neįtikėtinas pasiūlymas: galiu pažadėti laimingą meilę, bet – tik už pinigus (89)

Jeigu nesiseka meilėje, nereikia nuleisti rankų, o geriau į jas įdėti krūvą eurų – akimirka,...

Garsus amerikiečių ekspertas įžvelgia pavojingas tendencijas: Europa bus neutralizuota (315)

Amerikietis Robertas Kaplanas, vienas ryškiausių mūsų dienų geostrategų, daugelio knygų...

NT vystytojo atstovas Martinkėnas: biurų rinka – kaip traukinys, kuris net atsiradus kliūčiai greitai nesustoja (13)

Lietuvoje paskelbus karantiną paslaugų sektoriaus darbuotojai persikėlė dirbti į namus. Lietuvai...

Lietuvos kaimo mirtis – pusės ūkių metinės pajamos iki 4 tūkst. eurų, 5 proc. pasiima 50 proc. paramos (237)

Laidoje Delfi 11 buvo įvardinti šokiruojantys skaičiai – pusė šalies ūkių per metus gauna...

Neatrastas lietuviškasis Provansas: vos už 2 eurus pasijusite lyg Prancūzijoje (9)

Norintiems iš arčiau šią vasarą pamatyti Provansą nereikia net išvykti iš Lietuvos. Biržų...

„Hyundai“ skrydis į pievas: vertėsi tris kartus, iš automobilio žmonės krito pro langus abu jaunuoliai reanimacijoje (23)

Bendrasis pagalbos centras informavo, kad Karaliaučiaus gatvėje Vilniuje nuvažiavo nuo kelio ir...

Išsidalijus palikimą tarp brolių įsiplieskė karas: likau „biedniausias“ ir kalčiausias (10)

Yra pasaka kuri prasideda šitaip: „Gyveno trys broliai. Du protingi, o trečias...“ Taip, tas...

11 požymių, kad jūsų seksualinis gyvenimas puikus, net jei taip nemanote (4)

Šiais socialinių tinklų ir asmenukių laikais atrodo, kad visų asmeninis ir seksualinis gyvenimas...

Nuostabus vasaros desertas – naminis braškių kokteilis (3)

Dabar toks metas, kai lysvėse, turguose bei prekybos centruose karaliauja braškės . Virtuvės...

Kaip kalbėtis su vaiku, priklausomai nuo to, kiek jam metų: taisyklės, kurios padės sukurti tvirtus santykius

Sutikikte, kad norint kalbėti su vaikais taip, kad jie išgirstų, yra nelengvas darbas. Todėl šis...