Mėsa ir jos gaminiai – itin svarbi tiek suaugusiųjų, tiek vaikų maisto raciono dalis, papildanti žmogaus organizmą reikšmingais elementais. Anot gydytojo-dietologo Edvardo Grišino, norint užtikrinti, kad iš mėsos produktų gautume kuo daugiau naudingų medžiagų, būtina atkreipti dėmesį į jų etiketes ir įsitikinti, jog gaminių kokybė – kuo aukštesnė, o sudėtis – kuo natūralesnė. Būtent šiais aspektais pasižymi „Lidl“ privataus prekių ženklo „Pikok Pure“ mėsos gaminiai, pagaminti be dirbtinių priedų ir konservantų.
Pikok-Pure gaminiai
Pikok-Pure gaminiai
© Autorių nuotr.

„Matome, kad šalies gyventojai skiria vis daugiau dėmesio visavertei mitybai ir kruopščiai atsirenka, kokius produktus įtraukti ne tik į savo, bet ir į savo vaikų valgiaraščius. Nuolatinį „Lidl“ asortimentą papildėme pasisekimo kitose prekybos tinklo šalyse sulaukusiais „Pikok Pure“ mėsos gaminiais. Tai – sveikatai palankesnė naujiena, nes „Pikok Pure“ gaminiai pasižymi itin mažu sudedamųjų dalių skaičiumi ir natūraliais dažikliais, šiuose gaminiuose nėra konservantų, dirbtinių kvapiųjų medžiagų, aromato ir skonio stipriklių. Taip pat juose nerasite ir glitimo – dažno mėsos gaminių ingrediento“, – sako „Lidl Lietuva“ vyriausioji asortimento vadovė Ilona Čiužienė.

Nuolatiniame „Lidl“ asortimente prekybos tinklo parduotuvių lankytojai jau gali rasti „Pikok Pure“ virtos kalakutienos dešrelių, karštai rūkytų kiaulienos kumpio sardelių bei dešrelių, vytinto kiaulienos kumpio ir kitų mėsos gaminių, o, nuo šiol specialių riboto laiko pasiūlymų metu „Lidl“ klientai galės įsigyti dar daugiau šio naujo ženklo prekių.

Mėsos nauda mūsų organizmui – visapusiška

Gydytojo-dietologo E. Grišino teigimu, mėsoje yra gausybė naudingų medžiagų, praturtinančių kasdienę mitybą, todėl jeigu žmonės nėra atsisakę mėsos ar kitų gyvulinės kilmės produktų, juos į savo maisto racioną reikėtų įtraukti bent 2-3 kartus per savaitę.

Pikok-Pure gaminiai
Pikok-Pure gaminiai
© Autorių nuotr.

„Mėsoje galime rasti daugybę mūsų kūnui svarbių elementų, pradedant jai būdinga hemine geležimi, kurią mūsų organizmas pasisavina efektyviau, nei vaisiuose, daržovėse ar grūduose randamą geležį. Ji užtikrina sklandų kraujotakos ir širdies sistemų funkcionavimą. Taip pat mėsa pasižymi gausiu kiekiu baltymų – pagrindine organizmo „statybine medžiaga“, kofermentu Q10, padedančiu sustiprinti mūsų imuninę sistemą ar vitaminu B12, būtinu nervų ir kraujo ląstelėms“, – sako pašnekovas.

Vaikams – tik aukščiausios kokybės produktai

Anot E. Grišino, visi minėti elementai yra dar svarbesni vaikams: „Kadangi vaikų organizmai vis dar auga ir formuojasi, jie gali būti dar jautresni tam tikrų medžiagų, esančių gyvūninės kilmės maiste, stokai.“

Gydytojo-dietologo teigimu, būtent todėl ne tik savo, bet ir vaikų valgomus mėsos gaminius tėvai turėtų atrinkti itin kruopščiai: „Vis dar galime išgirsti kalbų, kad dešrelės ar kiti mėsos gaminiai negali būti kokybiški, tad nemažai tėvų, norėdami apsaugoti savo vaikus, jų tiesiog atsisako. Tačiau įdėjus kiek daugiau pastangų ir atidžiai atsirinkus kokybiškus mėsos produktus, ne tik užtikrinsite, kad jūs ir jūsų vaikai gaus reikalingas medžiagas, bet taip pat ugdysite jų supratimą apie maisto kultūrą“.

Būtina atkreipti dėmesį į sudėtį

E. Grišino teigimu, norint iš mėsos ir jos gaminių gauti maksimalią naudą, privalu atkreipti dėmesį į jų sudėtį. Anot jo, dažnu atveju galima naudotis paprastu patarimu – kuo trumpesnė produkto sudedamųjų dalių lentelė, tuo jis bus kokybiškesnis.

„Mėgstu sakyti, kad kuo produktas yra natūralesnis ir kuo mažiau prie jo prisidėjo žmogaus ranka, tuo jis bus tinkamesnis mums. Neužtenka, kad produktų pavadinimuose yra žodžiai „natūralus“ ar „kaimiškas“, privalome skaityti ir jų sudėtis. Todėl rekomenduočiau visada rinktis mėsos gaminius, kurių sudėtyje nėra arba yra kuo mažiau skonio stipriklių, dirbtinių dažiklių bei kitokių priedų, o juose galima rasti kuo didesnį procentą mėsos.

Pikok-Pure gaminiai
Pikok-Pure gaminiai
© Autorių nuotr.

Būtent tuo pasižymi ir „Pikok Pure“ asortimento gaminiai, todėl džiaugiuosi prekybos tinklo „Lidl“ iniciatyva, rodančia didesnį dėmesį kokybiškiems produktams, kurių sudėtyje nerasite dirbtinių priedų“, – teigia gydytojas-dietologas.

Mitybos racione – kuo mažiau sočiųjų riebalų

Gydytojo-dietologo teigimu, kadangi daugelio mėsos produktų sudėtyje yra sočiųjų riebalų, kurių gausesnis vartojimas gali turėti neigiamos įtakos mūsų kraujotakos sistemai, didinti miokardo infarkto riziką ar auginti blogojo cholesterolio kiekį kraujyje, reikėtų nuolat stebėti ir suvartojamą jų kiekį.

„Sotieji riebalai neturėtų viršyti 10 proc. mūsų bendro energijos raciono, todėl atkreipkite dėmesį ir į jų kiekį atitinkamuose mėsos produktuose, sekite, kiek kasdien šių riebalų suvartojate. Pagal tai galite spręsti, kiek liesesnės (su mažiau riebalų) ar riebesnės (su daugiau riebalų) mėsos bei kitų gyvūninės kilmės maisto produktų galėsite suvalgyti“, – sako E. Grišinas.

Užsakymo nr.: PT_86375403

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(26 žmonės įvertino)
3.2692

Įdomybės apie nealkoholinį alų: kodėl kai kam atrodo, kad jis gaminamas iš miltelių, bei kuo jis skiriasi nuo bealkoholinio alaus? (14)

Nors nealkoholinio alaus populiarumas Lietuvoje su kiekvienais metais tik auga, o jo parduodamų...

Pietų idėja: sultinga vištienos krūtinėlė Teriyaki padaže

Dievinantiems Azijos virtuvę Teriyaki vištiena puikiai pažįstama. Tai grilyje keptas patiekalas,...

Alaus someljė Jonas Lingys: alus – tai išskirtinis kulinarinis gėrimas (44)

„Žalgiris” ar „Lietuvos rytas”, elektronika ar rokenrolas, lygiai taip pat alus ar vynas –...

Horoskopas dvylikai astrologinių ženklų: jums skirtoji pica užrašyta žvaigždėse (5)

Jei skaitote šią pastraipą, galimai priklausote begalei žmonių, kuriuos traukia tik dangaus...

Maisto technologė: šiandien Velykų stalas be šio patiekalo yra tiesiog neįsivaizduojamas! RECEPTAI (13)

Pokalbį su Zita teko derinti kelias savaites. Tačiau paleisti jos nenorėjau, nes pakalbinti šios...

Top naujienos

Šimonytė apie planuojamus atlaisvinimus: veiklų stabdymas ilgą laiką man kelia prasmės klausimų (118)

Vyriausybei paskelbus apie karantino režimo atlaisvinimus, premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad...

Šimonytė išvardijo, kada kas atsivers: naujienos ir abiturientams, ir laukiantiems renginių (65)

Premjerė Ingrida Šimonytė išvardijo eiliškumą, kaip ir kada turėtų atsiverti veiklos.

Profesorė įspėjo, su kuo nesunku supainioti šios ligos simptomus: pasekmės būna siaubingos

Atrodo neįtikėtina, kad mažas nutikimas gamtoje, kurio nė nesureikšminame, gali turėti tokių...

Šimonytė apie lauko kavinių darbo laiko ribojimus: situacija nėra tokia puiki (25)

Reaguodama į kritiką dėl planų atvėrus lauko kavines ir barus riboti jų darbo laiką nuo 7 iki...

Karantinas tęsiamas iki vasaros, bet sąlygos bus kitos: dėliojasi atlaisvinimų planą pasavaičiui (469)

Vyriausybė siūlo pratęsti karantiną iki gegužės pabaigos, svarstoma galimybių paso idėja.

Vyriausybė suplanavo verslo atlaisvinimą: prekybos centrai dirbs ne visą savaitę, lauko kavinėms – ribotas darbo laikas (156)

Vyriausybė ketina priimti aibę naujų atlaisvinimų verslui. Prekybos centrai galės veikti,...

Kaip elgtis socialiniuose tinkluose nerizikuojant prarasti darbą: 10 auksinių taisyklių

Asmeniniai tinklaraščiai ir paskyros socialiniuose tinkl uose apie jų savininkus neretai...

Dulkys: skiepijimas „J&J“ vakcina kol kas nebus pradėtas (82)

Skiepijimas „Johnson & Johnson“ vakcina Lietuvoje kol kas nebus pradėtas, sako sveikatos...

Mikroelementų ir vitaminų bomba – lašiniai. Alfas Ivanauskas atskleidžia, kaip originaliai vartoti sūdytus lašinius + Alfo lašinių receptas

Visi esame įpratę valgyti lašinius su duona ir svogūnais. Atrodytų, ką daugiau čia gali...