Intensyvėjant mūsų gyvenimo tempui, ne visada randame laiko suktis virtuvėje, kad pasigamintume savo mėgstamų patiekalų. Tačiau šiandien maisto gaminimą galime nesijaudindami patikėti profesionalams. Kaip sako lietuviško prekybos tinklo „Norfa“ parduotuves kulinarijos gaminiais aprūpinančios UAB „Rivona“ mažųjų kulinarijos cechelių vadovė Marina Taraškevičienė, įvairiais jų šviežiai gaminamais patiekalas domisi vis daugiau pirkėjų.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.

Siūlo platų asortimentą

Pašnekovė atskleidžia, kad vis daugiau pirkėjų komplimentų ir simpatijų sulaukia jų mažuosiuose kulinarijos cecheliuose gaminami patiekalai. Kulinarijos cechelis – tai specialus, šviežios produkcijos gamybai toje parduotuvėje skirtas skyrius. Nors iš pradžių šiuos skyrius pirkėjai galėjo rasti tik keliose didžiosiose „Norfos“ parduotuvėse, šiandien jau įrengtos 24 vietos, kuriose galima įsigyti įvairiausių kulinarijos gaminių.

Parduotuvių kulinarijos cechuose gaminamos mišrainės, salotos, mėsos gaminiai, pavyzdžiui, vyniotiniai ar šaltiena, žuvies patiekalai ir desertai.

„Pastebėjome, kad šie checheliai pasitvirtino, pirkėjams patinka mūsų gaminama produkcija, tad dabar, statant naujas arba rekonstruojant jau esamas tinklo parduotuves, iškart įrengiami ir kulinarijos skyriai“, – sako M. Taraškevičienė bei priduria, kad šiemet planuojama atidaryti dar 10 naujų mažųjų kulinarijos cechelių.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.

Mažųjų cechelių vadovė atskleidžia, kad be įprastų lietuviškų patiekalų, šviežiai gaminami ir nauji, lietuvių pamėgti produktai. Taip prekybos tinklas stengiasi pasiūlyti platų patiekalų asortimentą, kad kiekvienas galėtų išsirinkti, kas jam tinka ir patinka.

„Turime nemažai mėsos gaminių: įvairiausių troškinių, karbonadų ir Kijevo kotletų, kurių parduodame labai daug. Tačiau parduotuvėse žmonės gali įsigyti ir vegetariško maisto – suktinukų su daržovėmis ar falafelių“, – apie asortimentą pasakoja pašnekovė.

Ji priduria, kad mažieji kulinarijos cecheliai vien mišrainių ir salotų turi daugiau nei 50 rūšių salotų, o kasdien pirkėjams pasiūlo apie trisdešimt jų.

„Perkamiausia mišraine išlieka lietuviška, tačiau „Norfos“ pirkėjai labai mėgsta „Margąsias“ ir „Gaiviąsias“ salotas su spanguolėmis. Tarp populiariausių ir kiti patiekalai – tiek mūsų šaltiena, tiek vyniotiniai, tiek įdaryta karka“, – sako Marina Taraškevičienė.

Leidžia užtikrinti šviežumą

Pasak mažųjų kulinarijos cechelių vadovės, žmonės renkasi pirkti jų pagamintus gaminius ne vien todėl, kad tądien nesinori ar neturi laiko maistui pasigaminti.

„Mes viską gaminame vietoje, dėl to galime užtikrinti produkcijos šviežumą – būtent dėl to žmonės ir perka. Iš vakaro galime pagaminti tik vyniotinį ar šaltieną, o visas salotas, mišraines gaminame jau ryte. Mūsų salotų ir mišrainių galiojimo trukmė – 2 paros, mėsos gaminių – 3, nes viską gaminame be konservantų“, – džiaugiasi pašnekovė.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.

Pasakodama apie patiekalų gaminimo procesą, M. Taraškevičienė išskiria, kad praktiškai viską cecheliuose atlieka patys darbuotojai.

„Pastebėjome, kad labai daug parduodame mūsų keptos duonos su sūriu. Viską gaminame patys: kepame, supjaustom, sumaišome su sūriu ir majonezu. Patys tik neverdame bulvių, burokų ir morkų – jas jau išvirtas ir supakuotas pagal specialią technologiją gauname tiesiai iš centrinio „Rivonos“ sandėlio. Taip palengviname žmonėms darbą“, – pasakoja Marina Taraškevičienė.

Vis dėlto, jeigu norite populiariausią jų siūlomą mišrainę – lietuvišką – pasigaminti namuose, mažųjų kulinarijos cechelių vadovė dalijasi receptu.

200 gramų lietuviškos mišrainės reikės:

• Virtos bulvės kubeliais – 200 gramų
• Marinuoti agurkai – 200 gramų
• Konservuoti žirneliai – 150 gramų
• Virti kiaušiniai – 2 vnt.
• Virtos morkos kubeliais – 200 gramų
• Majonezas – 160 gramų
• Druska ir juodieji pipirai – pagal skonį

Atskirai išvirkite bulves, morkas ir kiaušinius. Palaukite, kol produktai visiškai atvės ir supjaustykite juos, taip pat marinuotus agurkus kubeliais. Viską sumaišykite, suberkite prieskonius ir sumaišykite majonezą. Norintiems liesesnės mišrainės, riebų majonezą gali pakeisti liesu.

Užsakymo nr.: PT_83416791

|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(1 žmogus įvertino)
1.0000

Šalčio kuriama vandens kokybė: kodėl verta rinktis? (5)

Pasaulis visada žavėjosi iš ledo išgauto vandens savybėmis, jo tyrumu ir poveikiu organizmui. Tai...

Gastronomijos žinovė Urtė Mikelevičiūtė teigia: vandens kokybė – ne mitas.

Pati, spėju, kaip ir jūs, vandenį geriu kasdien. Nors vandens nauda jau seniai įrodyta ir ne...

Patarimai, kaip išsirinkti kokybišką šviežią mėsą (12)

Kaip išsirinkti šviežią mėsą – aktualus klausimas kiekvienam vartotojui, mat šių produktų...

Kasdien šviežia: lietuviško tinklo parduotuvėse pirkėjai gali įsigyti nuo populiariausių mišrainių iki falafelių (1)

Intensyvėjant mūsų gyvenimo tempui, ne visada randame laiko suktis virtuvėje, kad pasigamintume...

Pagardų gamintojas metai iš metų užtikrina kokybės standartus lietuvių pamėgtuose produktuose (3)

Intensyviai populiarėjančios ekologiškumo tendencijos pasaulyje vis dažniau pastebimos ir...

Top naujienos

Gydymo įstaigoje – darbas baudžiavos sąlygomis: per mėnesį uždirba vos 195 eurus (21)

Kėdainių pirminės sveikatos priežiūros centre (PSPC) – neeilinė situacija, primenanti...

„Bloomberg“: Putino planas žlugo, susitikimas su Lukašenka neišgelbėjo (89)

Vladimiro Putino netikėtas Rusijos vyriausybės atsistatydinimo inicijavimas ir konstitucinių...

Po ilgos tylos Grybauskaitė prakalbo apie santykius su komanda bei ką būtų dariusi su Narkevičiumi (268)

10 metų Lietuvai vadovavusi kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė susitikime su Knygų...

Liga, dėl kurios draugai ir kolegos gali virsti priešais: tokį sergančiojo elgesį sunku pakęsti net ir artimiesiems (2)

Vagystė dažnam asocijuojasi su neigiamais jausmais ne tik dėl to, kad tai – nusikaltimas....

Internautus papiktino „TV pagalbos“ vedėjų elgesys ir žodžiai: gynė smurtavusį vyrą? (12)

Socialines problemas apžvelgiančioje laidoje „TV pagalba“ neseniai buvo rengiama laida apie nuo...

Iš parduotuvės išėjęs vyras rado savo automobilį nublokštą į gatvės vidurį, netoliese – sumaitotas BMW (31)

Šeštadienio vakarą, apie 18.30 val., Vilniaus pakraštyje, Grigaičiuose , Pergalės g.,...

Vienas gėrimas – 60 skirtingų ligų ir sutrikimų: pasitikrinkite, ar negresia didelė problema

Dažnas piktnaudžiavimas alkoholiu kenkia sveikatai. Alkoholis gali paveikti visas organizmo...

Palangoje esančios ligoninės vairuotojo elgesys sukėlė pasipiktinimą: skundėsi, kad žmones po operacijos vežė lyg malkas

Vieno Palangos reabilitacijos ligoninės (PRL) vairuotojo darbo stilius stulbina pacientus. Ar PRL...

Svarbiausi darbdaviai Lietuvoje – ne tie, apie kuriuos pagalvojote: jiems užsidarius nukentėtų visas rajonas

Jei šie juridiniai subjektai užsidarytų ar bent gerokai sumažintų samdomų darbuotojų, kentėtų...

Gydytoja išaiškino, kodėl lietuviams netinka sveikiausia Viduržemio jūros regiono dieta (6)

Šeštadienį „Alfas“ Live laidoje jos vedėjas Alfas Ivanauskas su laidos viešnia –...