Daugelio mūsų mityba neįsivaizduojama be pieno ar jo produktų – sviesto, kefyro, grietinės, varškės, jogurto. Tai ne tik skanu ar lietuviškos virtuvės tradicijų tęsimas, bet ir puikus būdas aprūpinti organizmą reikalingomis medžiagomis.
Pienas
© Shutterstock

Piene yra daugiau kaip 200 įvairių medžiagų, reikalingų žmogaus organizmo ląstelėms atsinaujinti ir energijai gauti.

Pirmiausia tai gyvulinės kilmės baltymų šaltinis. Pieno baltymai ne tik labai naudingi, bet ir lengviau pasisavinami – organizmas juos virškina geriau už mėsos ir žuvies baltymus.

Baltymai ypač naudingi įvairaus amžiaus žmonėms – nes svarbūs normaliai kaulų ir raumenų būklei palaikyti.

Pienas yra ir pagrindinis kalcio šaltinis. Pusėje litro pieno yra 50-70 proc. žmogaus organizmui per parą reikalingo kalcio kiekio. Kalcis reikalinga kaulų ir dantų būklei palaikyti, nervų sistemai, raumenų veiklai, medžiagų apykaitai. Ypač daug jo reikia intensyviausiu žmogaus augimo laikotarpiu.

Pienas aprūpina organizmą ir vitaminais: jame natūraliai yra vitamino A ir vitamino B2, kurie svarbūs geram regėjimui palaikyti, nervų sistemai gerai odos būklei, geležies apykaitai.

Be to, daugelio pamėgtuose raugintuose pieno produktuose yra sveikatai naudingų probiotikų, dar vadinamų gerųjų bakterijų, kurios saugo imuninę sistemą, gerą virškinimo sistemos darbą. Ne veltui medikai ragina raugintų produktų valgyti kasdien.

Tad pienas ir jo produktai - viena pačių svarbiausių kasdienės mitybos dalių. Dėl to labai svarbu, kad vartotume tikrai gerus, kokybiškus ir naudos sveikatai teikiančius produktus.

Bactocatch valymo principas
Bactocatch valymo principas
© Organizatorių nuotr.

Viena didžiausių šalies pieno perdirbimo bendrovių AB „Žemaitijos pienas“, norėdama patenkinti vartotojų poreikius valgyti sveikus, maistingus, kokybiškus, natūralius pieno produktus,
pirmoji Baltijos šalyje įsidiegė modernią pieno valymo technologiją „Bactocatch“.

Ši technologija leidžia bendrovei padidinti produktų įvairovę bei gaminti aukščiausios kokybės pieno produktus, kurie ilgiau išlieka švieži ir teikia didžiausią naudą sveikatai.

Taikant „Bactocatch“ technologiją nėra naudojama aukšta pasterizacijos temperatūra: pienas išvalomas nuo pašalinės mikrofloros išsaugant biologiškai vertingas natūralias sudėtines pieno dalis – baltymus, vitaminus, fermentus, mineralines medžiagas.

Ši technologija leidžia pašalinti iki 99,9 proc. blogųjų bakterijų, tačiau išsaugo vertingąsias pieno savybes, jis išlieka „gyvas“, o tai labai svarbu pieno produktų kokybei.

„Bactocatch“ veikimo principas – paprastas, bet genialus: pienas leidžiamas per keraminius filtrus, sudarytus iš labai mažų – 0,1-10 mikrometrų membranų (skylučių). Šios membranos praleidžia pieno baltymus ir kitas vertingąsias sudėtines pieno dalis.

Išvalyto pieno nebereikia pasterizuoti aukštoje temperatūroje, todėl bendrovėje „Žemaitijos pienas“ iš tokio pieno pagaminti produktai – ne tik skanūs, bet ir sveiki bei maistingi, atitinkantys aukštos kokybės produktams keliamus reikalavimus.

Tad skanaukite pieno, kefyro, jogurto, sūrio ar kitų „Žemaitijos pieno“ gaminių – ir būkite sveiki.

Užsakymo nr.: PT_82722595

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(3 žmonės įvertino)
4.6667

Išvalytas pienas: blogasias bakterijas pašalinanti technologija teikia naudą sveikatai (4)

Daugelio mūsų mityba neįsivaizduojama be pieno ar jo produktų – sviesto, kefyro, grietinės,...

Prancūziški brandinti sūriai, blyneliai, džemai ir kiti delikatesai: nuo šiol norint jų paragauti keliauti į šią šalį neprireiks

Turbūt niekam ne paslaptis, kad prancūzai yra tikri kulinarijos guru ir vieni didžiausių maisto...

IKI kviečia atrasti aplinkai draugišką „Bio Village“ produkciją ir siūlo rinktis sveikesnį maistą kasdien (2)

Prekybos tinklo IKI privačių prekių ženklų šeimą neseniai papildė „Bio Village“ simboliu...

IKI kulinarijos centras mini dešimtmetį: apie besikeičiantį lietuvių skonį, išskirtinį dėmesį kokybei ir technologijų pažangą (6)

Jei esate ragavę „Pagaminta IKI“ ženklu pažymėtų blynelių, Kijevo kotleto, baltos...

Sriubų konservavimas – geras būdas spintelėje visada turėti sveiką ir greitai paruošiamą patiekalą: atskleidė, kaip tą padaryti namuose (1)

Atėjus rudeniui, skubame sode užaugusias gėrybes išsaugoti žiemai, kad ir šaltuoju metu sezonu...

Top naujienos

Orai: kasdien vis labiau vės (9)

Šiandien ir artimiausiomis dienomis Lietuvos orus lems šalto arktinio anticiklono vakarinis...

Jaunuolis neįgaliojo vežimėlyje mokykloje krito nuo laiptų: mokykloje pradėtas tyrimas (28)

Cerebriniu paralyžiumi sergantis ir dar kaukolę susilaužęs devyniolikmetis ligoninėje, o...

Regionas, virš kurio neskrenda nė vienas lėktuvas: jokia aviacijos įmonė nenori tokių problemų (38)

Tibeto regionas yra pietinėje gausiai apgyvendintos Azijos dalyje. Čia susikerta Indijos ir...

Įvertinkite: Juozas Statkevičius pristatė fatališkai moteriai skirtą kolekciją (84)

Metų mados šou – kitaip talentingojo kutiurjė Juozo Statkevičiaus kolekcijos pristatymo jau...

Lietuviai pelnė 34 taškus, „Lokomotiv“ atsitiesė Prancūzijoje (4)

Po keturių nesėkmių iš eilės Europos taurės varžybose į pergalių kelią grįžo su...

Metų mados šou: Statkevičiaus baltuoju kilimu žengė išsipusčiusios Lietuvos ir užsienio žvaigždės (129)

Metų renginys – taip dažnai pramogų pasaulio užkulisiuose yra įvardijamas kasmetinis dizainerio...

Politikams griebiantis paskutinio šiaudo, siūlo alternatyvą: padidinkime Seimo narių skaičių (391)

Seimas imasi siūlymų, kuriais rinkimų kartelė partijoms, patenkančioms į Seimą, siektų 4, o...

Katalonai sutriuškino „Fenerbahče“, baskai parklupdė CSKA

Septynis kartus paeiliui tarpusavio rungtynėse Stambulo „Fenerbahče“ skriausta „Barcelona“...

7 temos, labiausiai įaudrinančios seksualines fantazijas (5)

Mokslininkai įvardijo temas, kuriomis žmonės dažniausiai fantazuoja. Kurią pasirenkate jūs, kai...