Nenumaldomai artėjant didžiosioms metų šventėms, daugelis nekantriai laukia akimirkos, kai kartu su brangiausiais žmonėmis susirinks prie šventinio stalo, kur dalinsis šiluma bei jaukumu. Šios šventės yra neįsivaizduojamos be naminių patiekalų, ruoštų su meile ir ypatingu dėmesiu. Nepakeičiami ant vaišių stalo besipuikuojančių patiekalų ingredientai – pagardų ir padažų gamintojo „Daumantų“ produktai, per daugiau nei 20 metų užsitarnavę vietą lietuvių šaldytuvuose.
Ant lietuvių švenčių stalo puikuojasi skonių įvairovė
Ant lietuvių švenčių stalo puikuojasi skonių įvairovė
© Organizatorių nuotr.

Nepakeičiamas ingredientas

Žiemos šventės – puikus metas atsiskleisti lietuvių kulinariniams talentams ir pradžiuginti artimuosius jau pamėgtais, tradiciniais patiekalais. Vienas populiariausių Kūčių bei Kalėdų patiekalų, besipuikuojantis kone ant kiekvienos šeimos šventinio stalo, yra įvairiai ruošta žuvis. Kepta, sūdyta ar įdaryta – žuvies paruošimo būdus suskaičiuoti būtų sudėtinga, tačiau mėgstamiausio patiekalo titulo jau ilgai neužleidžia silkė pataluose.

Silkė pataluose, nors ir dažnai gaminama kitomis progomis, daugeliui asocijuojasi būtent su kalėdiniu laikotarpiu. Šis patiekalas nereikalauja daug pastangų ar sudėtingų ingredientų, o kiekviena šeima įprastai turi savo „firminį“ receptą. Tiesa, vienas ingredientas vyrauja beveik visuose šio patiekalo gaminimo būduose – tai kokybiškas, švelnaus skonio majonezas, papildantis kitus silkės pataluose ingredientus.

„Daumantų“ prekės ženklo plėtros vadovas Domas Grinkevičius pastebi, kad prasidėjus kalėdiniam laikotarpiui, būtent majonezo pardavimai akivaizdžiai kyla į viršų – žmonės dar prieš šventes pasirūpina savo mėgstamiausiais produktais, kuriais gardins patiekalus per didžiausias metų šventes.

„Kalėdų ar Naujųjų metų išvakarių vaišės yra sunkiai atsiejamos nuo majonezo. Lietuviai juo gardina mišraines, žuvies patiekalus, naudoja mėsos marinavimui. Pastebime, kad šventiniu laikotarpiu, tradicijas vertinantys vartotojai, atsigręžia į klasikinius, jau ilgą laiką pamėgtus skonius“, – kalba D. Grinkevičius.

Žvalgosi naujovių

Nors tradiciniai patiekalai ir karaliauja ant lietuvių šventinio stalo, „Daumantų“ prekės ženklo plėtros vadovas D. Grinkevičius pastebi, kad nėra bijoma ir naujovių – tautiečiai atsigręžia į kulinarines tendencijas, semiasi įkvėpimo iš užsienio šalių, taip paįvairindami švenčių valgiaraštį.

„Dar ne taip seniai daugelį stebino ant vaišių stalo besipuikuojantys sušiai, jūros gėrybės ar egzotiniai paukščiai, tačiau dabar vis daugiau šeimų išbando šiuos kulinarinius sprendimus ir nenusivilia. Šią tendenciją pastebime ir mes, matydami, kad žmonės noriai renkasi egzotiškus, tolimų šalių įkvėptus pagardus ar tradicinius majonezus, pagardintus neįprastais ingredientais“, – pasakoja D. Grinkevičius.

„Daumantų“ atstovas pabrėžia, kad parduotuvių lentynose didėjanti išskirtinių pagardų bei padažų pasiūla nelieka nepastebėta. Vartotojai jau spėjo pamėgti dar rudenį pristatytą „WOW MAMA“ pagardų liniją, kurią sudaro barbekiu, majoneziniai bei Azijos šalių įkvėpti padažai. D. Grinkevičiaus teigimu, šie padažai puikiai papildys ir naujovių ieškančių lietuvių šventinį prekių krepšelį.

Girdi vartotojų poreikius

Pradedant 1996 m., kai suplakė pirmąjį majonezą, „Daumantų“ stebina vartotojus didžiuliu produktų asortimentu, tinkančiu tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. D. Grinkevičius pastebi, kad parduotuvių lentynose norimą prekę gali rasti ir tradicinių, ir išskirtinių skonių mėgėjai, o visą gamintojo produkciją vienija aukščiausios kokybės ingredientai bei nuolat tobulinamos produktų sudėtys.

„Džiaugiamės galėdami vartotojams nuolat pristatyti naujus produktus, kurie stebina ne tik skoniais, bet ir sudėtimis. Pavyzdžiui, „Karališkų“ majonezų linijos gamyboje yra naudojami tik laisvai laikomų vištų kiaušiniai, plačiai paplitusią citrinų rūgštį pakeitusios natūralios citrinų sultys, sudėtyje nėra krakmolo bei konservantų. Šia kryptimi siekiame judėti ir su kitais „Daumantų“ produktais“, – pasakoja D. Grinkevičius.

Prekybos centruose šiuo metu galima įsigyti bene dešimtį skirtingų, netikėtais skoniais stebinančių, „Daumantų“ majonezų, puikiai papildančių mėgstamus šventinius patiekalus.

Užsakymo nr.: PT_83036467

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Pagardų gamintojas metai iš metų užtikrina kokybės standartus lietuvių pamėgtuose produktuose (2)

Intensyviai populiarėjančios ekologiškumo tendencijos pasaulyje vis dažniau pastebimos ir...

Vieni didžiausių Lietuvos kavos rinkos lyderių ryžosi drąsiam žingsniui (9)

Daugiau nei 1 mln. – tiek vienkartinių puodelių karštos kavos kasmet išgeria kavos namų tinklo...

2020-ieji žada pokyčius virtuvėje: dėmesys naujoms tendencijoms (2)

Įsibėgėjantys 2020-ieji skatina maisto mylėtojus pasižvalgyti po vyraujančias maisto pramonės...

Valgiai, kuriuos ant Kūčių stalų tiekė mūsų seneliai: vienuose regionuose kepė blynus iš grikių, kituose – į barščius dėjo virtinius (2)

Lietuvoje priskaičiuojama daugiau nei 100 tradicinių Kūčių patiekalų – kiekvienas regionas,...

Ant lietuvių švenčių stalo puikuojasi skonių įvairovė: nuo tradicijų iki naujovių (1)

Nenumaldomai artėjant didžiosioms metų šventėms, daugelis nekantriai laukia akimirkos, kai kartu...

Top naujienos

„Didysis sprogimas“ laivininkystėje viską verčia aukštyn kojomis: kai kurie kraunasi turtus (6)

Prieš daugiau nei dvi savaites didžioji dauguma laivų visame pasaulyje buvo priversti pakeisti savo...

Užkalnis. Trikojų priešai su trimis smegenų vingiais (230)

Daugelis šio straipsnio adresatų nepratę prie ilgų tekstų, nepažįsta daug raidžių, todėl...

Gyvai / Orijaus kelionės. Audringiausias Raudonųjų žibintų kvartalas Europoje

Ši Hamburgo dalis skirta vyresniems nei 18 metų turistams. Žiūrint paprastai – Raudonųjų...

Gyvai / Europos taurės TOP-16 etapas: „Rytas“ – „Monaco“ (14)

Vilniaus „Ryto“ (1/1) krepšininkai trečiadienio vakarą stoja į itin svarbų Europos taurės...

Įspėja vairuotojus ir pėsčiuosius: naktį gatvėse laukia itin sudėtingos sąlygos (2)

Kelius prižiūrinti įmonė Grinda savo feisbuko paskyroje išplatino pranešimą apie naktį...

Viktorija Siegel pakraupo dėl Lietuvos policijos veiksmų: kaip gali taip besielgiantis žmogus dirbti pareigūnu? (209)

Internete ėmė plisti vaizdo įrašas , kuriame užfiksuotas nekasdienis sulaikytos apsvaigusios...

Svečiai jūsų namus įvertina akimirksniu: 10 būtinų sąlygų, kad pirmas įspūdis būtų geras (3)

Nuomonę apie jūsų namus svečiai susidaro įvertinę tokius dalykus, kaip, pavyzdžiui, namų...

Naujas meilės romanas – Tapinas ir Valinskienė parašė bendrą knygą: sureagavo ir Valinskas (56)

Žinomas žurnalistas, TV laidų vedėjas Andrius Tapinas trečiadienį savo sekėjus pradžiugino...

Kaip atrodo pesimistinis „Toyota“ pardavimų scenarijus: milijonas elektromobilių per metus specialiai „Motorams“ iš Amsterdamo (29)

Amsterdame (Nyderlandai) vienas pirmaujančių pasaulyje automobilių gamintojų „ Toyota “...

Žinoma plaukų stilistė: TOP 5 tendencijas, kurių 2020-aisiais paisys daugelis moterų

Šukuosenų mados kasmet ateina nuo podiumų ir, kaip teigia žinoma plaukų stilistė Olga Wiseman...