Rimvydo Samulėno treniruojama jaunimo rinktinė rengiasi liepos 16 dieną Graikijos startuosiančioms U-20 pirmenybėms, o Ramūno Butauto auklėtinių ekipos sudėtį šiuo metu sudaro pagrindinės Lietuvos vyrų rinktinės rezervas, kuris trečiadienį išvyksta į turnė po Kiniją ir kuriam pasirengimo metu tai buvo pirmas mačas.

Rungtynės

Mačo pradžioje Lietuvos rinktinė iškart šoktelėjo pirmyn ir po Manto Kalniečio tritaškio bei dėjimo pirmavo 5:1. Netrukus Mantas dar kartą taikliai atakavo iš toli ir vyresnėlių ekipos persvara šoktelėjo iki 7 taškų (10:3).

Vytenio Lipkevičiaus vedamas jaunimas priartėjo, bet čia pat Renaldas Seibutis atsakė tiksliu tolimu metimu (13:7). Tačiau U-20 komandos krepšininkai stengėsi niekuo nenusileisti vyresniems varžovams ir Simas Buterlevičius likus žaisti 1 min. 15 sek. skirtumą nukirpo perpus (15:12), o baigiantis ketvirčiui Žygimantas Janavičius prasiveržimu sumažino iki minimumo (15:14).

Antrojo ketvirčio pradžioje Šarūnas Sliesoraitis galiausiai išvedė jaunimo ekipą į priekį (18:17). Šaltas dušas prabudino vyrų rinktinę ir ši, pelniusi 6 taškus be atsako, susigrąžino lyderės rolę (23:18).

Tai įspūdžio nepadarė jaunimo rinktinės įžaidėjui Ž. Janavičiui, kuris sunkią akimirką ėmėsi iniciatyvos ir dukart lygino rezultatą (23:23, 25:25). Lietuvos rinktinei postūmį suteikti bandė spėriai taškus rinkęs Justinas Sinica – po snaiperio tritaškio skirtumas vėl šoktelėjo (35:29), bet čia pat tuo pačiu atsakė ir Mindaugas Kuzminskas (35:32).

Vis dėlto prieš pat didžiąją pertrauką vyresnėliams pavyko kibiau apsiginti ir šiek tiek padidinti savo pranašumą 41:34.

Vos prasidėjus trečiajam kėliniui A. Juškevičius pataikė du tritaškius iš eilės sumažino atotrūkį iki minimumo (41:40). Tačiau čia pat jaunimo ekipos lyderį netyčia pristabdė Steponas Babrauskas, alkūne prakirtęs jam nosį ir privertęs krauju paplūdusį varžovą palikti aikštę.

Jau kitoje atakoje S. Buterlevičius taiklia bauda išlygino rezultatą (41:41).

Atkakli kova taškas į tašką tęsėsi toliau visą trečiąjį kėlinį, iki kurio pabaigos likus 3 min. Edgaras Želionis dvitaškiu su pražanga išvedė savo komandą į priekį, o po akimirkos M. Kuzminskas dėjimu padidino jaunimo rinktinės persvarą (52:49).

Netrukus jaunimo komandos gerbėjus ant kojų pakėlė Ž. Janavičius, kuris taip pat pelnė dvitaškį ir pridėjo taiklų baudos metimą (55:51). Ir tik M. Katelyno bei J. Sinicos pastangomis iki ketvirčio pabaigos vyrų nacionalinė ekipa išlygino rezultatą (57:57).

Ketvirtajame kėlinyje įsismagino M. Kuzminskas – po penkių iš eilės „Šiaulių“ klubo puolėjo taškų U-20 ekipos pranašumas šoktelėjo iki 6 taškų (66:60). Tuo metu Lietuvos nacionalinės rinktinės žaidėjų metimai skriejo pro šalį, o S. Buterlevičius ir M. Kuzminskas įpusėjus kėliniui baudomis padidino skirtumą dar labiau (69:60).

Lietuvos rinktinę gelbėti ėmėsi S. Babrauskas, pelnęs 4 taškus iš eilės, netrukus dar du baudos metimus realizavo Martynas Gecevičius ir stabtelėję R. Samulėno auklėtiniai leido varžovams priartėti (66:69).

Jaunimo rinktinę sunkią akimirką į priekį tempė aukštaūgis Edgaras Želionis, po krepšiu rinkęs tiek taškus, tiek kamuolius bei leidęs išsaugoti pranašumą (73:70). Likus žaisti 1 min. 30 sek. M. Kuzminskas pridėjo vieną taiklų baudos metimą, o netrukus S. Buterlevičius pataikė tolimą tritaškį ir varžovams paliko 59 sek. 7 taškų persvarai panaikinti (77:70).

Bet tai nebuvo problema R. Butauto komandai. Jau kitos atakos metu S. Babrauskas taikliai atakavo iš toli, o jaunimas nesugebėjo laiku įmestį kamuolio į aikštę. M. Kalnietis vos per kelias sekundes įkrovė kamuolį į krepšį ir skirtumas ištirpo iki 2 taškų (75:77), o dvidešimtmečiai dar kartą suklydo.

S. Babrauskas įmetė vieną baudos metimą, ir likus žaisti 45 sek. paliko minimalią varžovų persvarą (76:77).

E. Želionis dar kartą sėkmingai atakavo iš po krepšio, Ž. Janavičius sumetė abi baudas, o vyrų rinktinė atsakė trim taikliais baudų metimais iš keturių (79:81) ir žaisti liko 9 sek.

M. Kalnietis iškart kirto per rankas Ž. Janavičiui ir šis šįkart pataikė tik vieną baudą (79:82). Tačiau to pakako pergalei – paskutinėje nacionalinės ekipos atakoje S. Babrauskas nepataikė tritaškio ir jaunimo komanda išplėšė pergalę.

Statistika

Lietuvos jaunimo (U-20) rinktinė: Mindaugas Kuzminskas 20 taškų, Adas Juškevičius, Žygimantas Janavičius 14, Simas Buterlevičius 12, Edgaras Želionis 11.

Lietuvos vyrų rinktinė: Martynas Gecevičius 15, Justinas Sinica 14, Mantas Kalnietis 12, Mindaugas Katelynas 10, Steponas Babrauskas 8, Renaldas Seibutis 7.

Komentarai

Po pralaimėtų rungtynių Lietuvos rinktinės vyr. treneris R. Butautas neslėpė kritikos savo auklėtiniams.

„Jaunimas šiandien žaidė su dideliu užsidegimu, su dideliu azartu. Šiandien jaunimas labiau norėjo laimėti. Be to matosi, kad treneris R. Samulėnas gerai padirbėjo.

Mes šiandien žaidėme blogai. Nepamačiau nieko, ką norėjau pamatyti. Šiandien sužaidė prastai tiek įžaidėjai, tiek aukštaūgiai. Tikėjausi, kad žaidimas bus geresnis. Kita vertus, mes dar tik susirinkome.

Manau, šiandien žaidėjai neparodė net dešimtosios to, ką sugeba. Tačiau pripažinsiu, kad žaidėjai šiandien šiek tiek nuvylė. Mes šiandien buvome kur kas lėtesni ir pralaimėjome kiekviename žingsnyje“, - sakė R. Butautas.

R. Butautas taip pat išreiškė nerimą dėl vienų pagrindinių rinktinės žaidėjų Darjušo Lavrinovičiaus ir Rimanto Kaukėno.

„Šiai dienai nėra pinigų jų draudimui ir jie negali atstovauti rinktinei, tačiau aš rūpinuosi rinktinės žaidimu. Kitais reikalais rūpinasi Lietuvos krepšinio federacija. Tikėkimės, kad pavyks šią situaciją išspręsti“, - sakė R. Butautas.

Milano „Armani Jeans“ klubo žaidėjas M. Katelynas po rungtynių taip pat neslėpė nusivylimo.

„Pačiam sekėsi neblogai žaisti, tačiau komandai nepasisekė. Gaila, kad pirmas blynas prisvilęs, tačiau, manau, kad pasitaisysime. Šiandien daug praradome kamuolių. Taip pat, mano manymu, prastai sužaidė aukšti žaidėjai.

Jaunimo rinktinė paliko puikų įspūdį. Jei jaunimas ir toliau taip žais, manau kad toli nueis“, - sakė pirmą kartą sporto halėje žaidęs M. Katelynas.

Tuo tarpu jaunimo rinktinės atstovai neslėpė džiaugsmo po iškovotos pergalės.

„Yra didelis džiaugsmas laimėti prieš tokią stiprią komandą. Manau pergalę lėmė tai, kad mes ilgiau ruošėmės kartu. Rezervinė rinktinė dar tik susirinko ir nespėjo įgyti optimalios sportinės formos“, - sakė M. Kuzminskas.

„Aš patenkintas savo jaunimo žaidimu. Dar emocijos nenuslūgo, tačiau aš nerimauju, kad vaikinai neužmigtų ant laurų. Šiandien vyrai tikrai norėjo laimėti ir jų nereikėjo papildomai nuteikinėti. Pradžioje vaikinai kiek jaudinosi, tačiau vėliau įsižaidėme“, - sakė jaunimo rinktinės vyr. treneris R. Samulėnas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją