Sostinės ekipos kapitonas Stepas Babrauskas atsistojo tiesiai prieš „E“ tribūną ir atkišo marškinėlius, ant kurių buvo užrašyta „Čempionai“. Krepšininkas taip stovėjo keliolika sekundžių nepaisydamas vis didėjančios į jį skriejančių daiktų lavinos.

„Norėjome parodyti visiems šitiems (žiūrovams), kad esame komanda ir Lietuvoje yra ne vien „Žalgiris“, – kiek vėliau kalbėjo S. Babrauskas.

Tuo tarpu jo komandos draugas Donatas Zavackas rėžė nesirinkdamas žodžių: „Kaunas dar kartą parodė, kad yra mėšlo krūva“.

Krepšininkas beeidamas į rūbinę iš sirgalių gavo į veidą ir tai sukėlė jo įsiūtį.

„Jeigu kažkas pribėga ir trenkia į veidą - ar tai yra normalu? Tegul aprūpina normalia apsauga“, – piktinosi D. Zavackas.

Bet pirmąkart LKL čempionu tapęs krepšininkas, matyt, pamiršo, kad dar žaisdamas pats provokavo žiūrovus.

Po taiklaus tritaškio besibaigiant rungtynėms D. Zavackas atsisuko į
„E“ tribūną ir iš pradžių parodė į ją pirštu, o vėliau fanams iškėlė vidurinį pirštą. „Lietuvos ryto“ strategas Rimas Kurtinaitis tuoj pat jį pakeitė, o po mačo auklėtinius rūbinėje mokė gerų manierų.

„Buvau nepatenkintas savo komandos žaidėjais, kurie tuos dalykus provokavo. Rūbinėje turėjome susirinkimą ir gana griežtą. Ne čempionišką, ne pergalės sveikinimus, bet būtent dėl tokio elgesio. Žinau, kaip kauniečiai myli Kauną ir nereikia tokių dalykų daryti“, – po dvikovos piktas buvo R. Kurtinaitis.

Pats treneris nusijuokė paklaustas, kur dabar vyks – į Vilnių, ar liks gimtajame Kaune.

„Nesakysiu“, – lyg baimindamasis dėl sirgalių pykčio, šyptelėjo nugalėtojų treneris.