„Perlo“ komandos rezultatyviausias žaidėjas Žydrūnas Kelys po pergalės smogė varžovų puolėjui Šarūnui Sliesoraičiui į veidą. Pastarajam dėl sužeidimų teko kreiptis į sostinės „Žalgirio“ bet Lazdynų Greitosios pagalbos ligonines.

„Apie įvykį Vilniaus policijai pranešė medikai. Jis yra užregistruotas. Pirminiame dokumente apie incidentą užfiksuota, kad kovo 14 d., apie 18 val., kilo konfliktas tarp krepšininkų Š. Sliesoraičio ir Mariaus Zimnicko. Juos norėdamas išskirti Ž. Kelys, kaip teigiama jo pasiaiškinime, netyčia pataikė Š. Sliesoraičiui į veidą.

Pastarajam ligoninėje nustatytas skruosto sužeidimas ir danties nuskėlimas. Ikiteisminis tyrimas nepradėtas, nes policijos pareigūnai renka papildomą informaciją apie įvykį. Jei bus nustatyta nusikalstama veika, bus pradėtas ikiteisminis tyrimas“, - DELFI informavo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė ryšiams su visuomene.

„Mano sveikata normali. Nieko apie incidentą kol kas negaliu komentuoti, - pirmadienį rytą DELFI sakė Š. Sliesoraitis. – Ne, apie tolesnius savo veiksmus tai pat nenoriu kalbėti.“

KK „Akademijos“ komanda oficialiai kreipėsi į NKL prašydama ištirti įvykį ir nubausti kaltuosius.

„Taip, kreipėmės į NKL, kad ištirtų šį atvejį, - DELFI patvirtino KK „Akademijos“ klubo direktorė Raimonda Rutkauskaitė. – Abu krepšininkai rungtynių metu ne kartą apsižodžiavo, bet žodžiai yra tik žodžiai ir negalima imtis smurto. Tai precedento neturintis dalykas.“

„Tai netoleruotina. Kol kas NKL turi tik KK „Akademijos“ komandos pareiškimą ir tai, kas pasirodė viešojoje erdvėje. Nors dėl Ž. Kelio veiksmų įvertinimo praktiškai nekyla abejonių ir jam gresia diskvalifikacija, tačiau mes norime pamatyti visą vaizdo įrašą, kuriame matytųsi visi incidento epizodai, - DELFI teigė NKL Vykdantysis direktorius Virginijus Bulotas. – Iš platesnio įvykio vaizdo susidėliosime tikrą įvykio piešinį ir tik tada spręsime apie sankcijas.“

„Tai visiškai netoleruotinas dalykas. Žaidėjų emocijos ir nervai išsiliejo į incidentą. Daugelis aplinkybių susivedė į vieną. Smūgis ranka varžovui tikrai nėra krepšinio elementas“, - auklėtinio poelgį DELFI smerkė „Perlo“ komandos direktorius Giedrius Aidietis.

„Perlo“ klubas jau nubaudė Ž. Kelį.

„Mes krepšininkui skyrėme maksimalią finansinę ir baudą ir griežtai įspėjome, kad už bet kokį kitą nusižengimą jau gresia pašalinimas iš komandos“, - sankcijas vardijo G. Aidietis.

Pasak „Perlo“ komandos vadovų, abu krepšininkai jau susitaikė.

„Jau surengėme susitikimą su nukentėjusiu Š. Sliesoraičiu ir jo tėvais. Ž. Kelys atsiprašė ir Š. Sliesoraičio, ir jo tėvo. Jaunieji krepšininkai pasikalbėjo ir paspaudė vienas kitam rankas. Galvojame, kad tuo konfliktas ir išspręstas“, - DELFI paaiškino G. Aidietis.

„Perlo“ komanda pripažins bet kokias NKL vadovybes sankcijas ar bausmę, skirtą Ž. Keliui, kuris anksčiau turėjo problemų dėl drausmės ir Kauno „Žalgirio“ dublerių bei Vilniaus „Sakalų“ ekipose.

Rankos paspaustos, bet taikos sutarties – nėra

„Atsiprašymas buvo gražus „Perlo“ komandos vadovų gestas, bet jokia taikos sutartis nepasirašyta, - DELFI pirmadienį teigė apie incidentą puikiai informuotas ir patikimas šaltinis. - Š. Sliesoraičiui per artimiausias dvi dienas yra ir bus kruopščiai atliekami medicininiai tyrimai, bet dėl stipriai ištinusio žandikaulio kol kas neįmanoma nustatyti tikro sužalojimų mąsto. Medikai krepšininkui diagnozavo smegenų sutrenkimą, nuskeltą dantį, taip pat akiduobės pažeidimą, kuris sukėlė akies kraujavimą.“

Šaltinio teigimu, nukentėjusio krepšininko atstovai neatmeta galimybės dėl patirtų sužalojimų kreiptis į teismą.

„Jei sužeidimai neturės įtakos Š. Sliesoraičio tolesnei sportinei karjerai ir gyvenimui, simboliniu Ž. Kelio atsiprašymu bus pasitenkinta. Priešingu atveju, bus kreipimasis į teismus, kad Ž. Kelys būtų nubaustas pagal Lietuvos Respublikos įstatymus.“

Šeštadienio dvikovoje Ž. Kelys „Perlui“ pelnė 24 taškus (6 atkovoti kamuoliai ir 5 rezultatyvūs perdavimai), o Š. Sliesoraitis per 10 minučių taškų nesurinko.

NKL atkrintamųjų varžybų serijoje iki trijų pergalių „Perlas“ persvėrė rezultatą 2:1, abi pergales iškovojęs svečiuose (84:76 ir 92:90), o „Akademija“ vienintelį kartą varžovus sutriuškino taip pat išvykoje (106:75).

Ketvirtos serijos rungtynės numatytos antradienį (03.17) „Perlo“ aikštėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją