S.Mikoliūnas pražangą suvaidino Glazge vykusiose 2008 m. Europos čempionato atrankos B grupės rungtynėse tarp Lietuvos ir Škotijos rinktinių. Po šio epizodo į aikštės šeimininkų vartus buvo skirtas 11 m. baudinys.

Peržiūrėję vaizdo įrašą UEFA atstovai nustatė, kad pražangos nebuvo, o Edinbugo „Hearts" žaidėjas S.Mikoliūnas suvaidino. Už tai futbolininkui skirta 2 rungtynių diskvalifikacija. LFF šį sprendimą apskundė, tačiau UEFA savo nuostatų nepakeitė.

„Mūsų skundą atmetė remiantis tuo, kad, kaip jie sako, tokios yra taisyklės. UEFA garantavo, kad tokia taisyklė bus taikoma visiems. Tik tiek, kad S.Mikoliūnas buvo pirmas, kurį taip nubaudė", - DELFI sakė LFF prezidentas Liutauras Varanavičius.

LFF per 10 dienų turi teisę UEFA sprendimą apskųsti Tarptautiniam arbitražui. Šiaip ar taip, S.Mikoliūnas spalio 17 d. rungtynėse su Prancūzija Lietuvos rinktinei padėti negalės.

„Mes dabar tariamės su teisininkais ar skųsti sprendimą Tarptautiniam arbitražui, nes UEFA pasakė, kad baus visus, tačiau mes nematome, kad kiti žaidėjai būtų baudžiami. Pasitarsime su teisininkais ir nuspręsime. Aš kalbėjau su UEFA prezidentu ir jis pažadėjo, kad artimiausiame UEFA vykdomojo komiteto posėdyje bus diskutuojama, ar tai yra normali praktika po kiekvienų rungtynių peržiūrėti vaizdo įrašą ir bausti. Mūsų skundas sukėlė nemažas diskusijas pačioje UEFA" – sakė L.Varanavičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją