Ana valstybė įsipareigojo saugoti paslaptį, o šita valstybė, lyg būtų jau kita, naikina anos Lietuvos įsipareigojimą.

Piliečiai jaučiasi apgauti, tarptautinė bendruomenė kraipo galvas – na, ir kas? „Jedinorosų“ šalyje, kuri per Karaliaučių yra mūsų kaimynė, tai lengvai daroma. Pavyzdžiui, „prireikus“ pulti Ukrainą ir atsiplėšti gabalą teritorijos su laivynu ir naftos verslovėmis.

Lietuvoje buvo mėginama apgaulingu referendumu sulaužyti, tad atmesti, Europos sutartį, bet žmonės susivokė ir nebalsavo. Dabar Seimui siūloma susiteršti Lietuvos vardu atšaukiant ankstesnį įsipareigojimą piliečiams, laisva valia prisipažinusiems, kad bendradarbiavo su sovietų KGB. Panašu, lyg iniciatyva iš ten ir eitų (sumanymas gudrus, nepralošiamas) – dar vienas Lietuvos murdymas per atgimstančią „Jedinstvą“. Ji ir buvo ne šios valstybės.

Ar dabartinio Seimo nariai turi atmintį ir politiškai susigaudo, kas ir kieno kada siūloma – atviras klausimas. Į jį atsakys veiksmai gal ne Sacharuko kortelėmis. Pirmuoju ankstesniu mėginimu ta pati provokacija neišdegė, buvo atmesta, o dabar kai kurie Seimo nariai įsismagino, akyse vis tamsiau.