Į mero pareigas prieš ketverius metus mane atvedė noras, kad Kaunas pasikeistų. Man buvo bloga ir gėda dėl to, kad mano mylimas miestas buvo tapęs pajuokų objektu. Aš negalėjau ramiai žiūrėti į tą apsileidimą, kuris buvo giliai įaugęs į kiekvieną miesto gyvenimo sritį. Kaip parodė praeiti rinkimai, panašiai jautėsi daugelis kauniečių.

Tam, kad miestas galėtų atsistoti ant kojų, jam pirmiausia reikėjo išsikuopti. Su komanda atsiraitojome rankoves ir ėmėmės darbo. Tam buvo skirtas miesto kursas „Kaunas tvarkosi“. Vėliau šį etapą pakeitė augimo laikotarpis. Šiandien Kaunas yra miestas, kurio žmonės žodžius „aš esu iš Kauno“ pagaliau sako su pasididžiavimu. Kaunu patikėjo ir verslas, čia statantis biurų centrus, gamyklas ir kuriantis naujas darbo vietas.

Taip, kaip Kaunas pasikeitė per paskutinius ketverius metus, nebuvo pasikeitęs nė vienas Lietuvos miestas. Bet tai buvo tik apšilimas. Kaunas yra ambicingas miestas ir jame netrukus atsiras keli svarbūs objektai, būdingi visiems moderniems vakarų Europos miestams. Tai – stadionas, kurio statybos sėkmingai vyksta, mokslo muziejus ir vandens sporto centras Nemuno saloje bei M. K. Čiurlionio koncertų centras kitame upės krante.

Visi augantys miestai turi šansą suklestėti. Kaunas neturi teisės praleisti šito šanso. Ar Kaunui pasiseks, priklausys nuo Jūsų, kauniečiai. Ateikit sekmadienį! Nes jei neateisit, kiti pasirinks už jus.