Akivaizdu, kad šiandieninė valdžia nesugeba sureguliuoti šio klausimo, o biudžete numatytos lėšos – naudojamos neefektyviai. Nusistatykite prioritetines sritis! Juk mokyklos ir mokytojai ruošia mūsų ateitį, mūsų vaikus. Nuo to, kokios nuotaikos, kiek motyvuoti ir su kokiu atsidavimu pedagogai atliks savo darbą – daug kas priklauso. O dabar mokytojams tenka kovoti, kad turėtų sotesnį duonos kąsnį ir sviesto ant tos duonos, kad turėtų ką valgyti, kad gerai ir harmoningai nusiteiktų ryte prieš ateidami pas mokinius.
Aš, savo ruožtu, kreipiuosi į visus streikuojančius mokytojus. Dalis jūsų lauke, dalis – valdžios institucijose. Aš 100 proc. jus palaikau. Jei ko reikės – kreipkitės.
Viktoras Uspaskichas

Laikas Lietuvos valdžiai atsimerkti. Ne valdininkams, ne savo aptarnaujančiam personalui atlyginimus kelkit! Čia ne vieta ir ne laikas užsiimti populizmu, mėtytis skambiais šūkiais, badyti pirštais vieniems į kitus. Šiandien – laikas imtis veiksmų. Tie, kas gali kažką pakeisti – keiskit gi pagaliau!

Atidarykit fondą mokytojų atlyginimams kelti ir tegul po pusę savo atlyginimo į jį perveda LR Seimo nariai, vyriausybių nariai, valstybinių įmonių vadovai, klerkai – tie, kas uždirba daugiausiai. Galų gale, juk šiam klausimui išspręsti reikalingi ne tokie jau ir dideli pinigai, jei palygintume sumas su tomis, kurios yra švaistomos ir grobstomos ar panaudojamos neefektyviai.

Aš, savo ruožtu, kreipiuosi į visus streikuojančius mokytojus. Dalis jūsų lauke, dalis – valdžios institucijose. Aš 100 proc. jus palaikau. Jei ko reikės – kreipkitės. Lauke jau žiema, šalta. Vilniuje turiu butą, čia yra ir Darbo partijos būstinė. Kviečiu apsistoti, juk esat atvykę iš visos Lietuvos. Jei neužteks vietos ir reikės – apmokėsiu viešbutį. Darbo partija turi skyrius visoje Lietuvoje, tad į mus galite kreiptis bet kuriame mieste.

Visų skyrių pirmininkai ir administratoriai informuoti – esame pasirengę padėti jums, kuo tik galėsime. Liūdna tik, kad tai turėtų daryti tie, kuriais jūs pasitikėjote ir atidavėte jiems valstybės vairą į rankas. O ką daro jie? Užrakina duris ir jums tenka lipti per langus. Negaliu tuo patikėti – lyg gyventume necivilizuotoje šalyje.

Kreipiuosi ir į tautos išrinktuosius. Raginu valdžią, Seimo narius – turime ieškoti sąlyčio taškų, efektyvių ir savalaikių sprendimų. Tokie dalykai Lietuvoje vykti negali. Esame Europos Sąjungos šalis, išsivysčiusi nepriklausoma valstybė. Ir tokia padėtis netelpa į jokius rėmus.