Negi ir vėl didžiausias dėmesys bus skirtas su LGBT susijusiems klausimams? Ar pridarytų nesąmonių sprendimui? Ne kartą manęs rinkėjai klausė: ar jūs ten, Seime, matote mus – visus Lietuvos žmones, ne tik LGBT? Norėtųsi to paklausti valdančiųjų, kurie Seime diriguoja pirmu smuiku, o koncerto, kurio žmonėms būtų gera klausytis, kaip nėra, taip nėra.

Tikiuosi, kad pagaliau pradėsime spręsti rimtas problemas, dėl kurių ir buvome išrinkti į Seimą.

Darbo partija šią sesiją siūlo daug svarbių projektų, susijusių su verslo sąlygų gerinimu bei šeimoms ir vienišiems žmonėms tenkančios naštos lengvinimu.

Siekiant mažinti skurdo rizikos rodiklius šalyje, siūlome šalpos išmokas gaunantiems asmenims įtvirtinti 200 eurų paramos krepšelį. Taip pat praplėsti paramos gavėjų sąrašą, kad paramą galėtų gauti ir šalpos neįgalumo bei šalpos senatvės pensijas gaunantys asmenys.

Manome, našliui ar našlei turi būti suteikta galimybė pasirinkti mirusiojo sutuoktinio didesnę pensiją. Tokią pensiją galėtų gauti apie 210 tūkst. našlių. Statistika negailestinga – didžiausias skurdo rizikos lygis yra tarp senjorų bei žmonių, kurie vieni augina vaikus. Šis skurdo rizikos lygis per 2020 metus reikšmingai išaugo, skurdo rizikos riba padidėjo nuo 379 iki 430 eurų. Taigi šių žmonių situacija nepavydėtina ir ją būtina kuo skubiau keisti. Statistikos departamento duomenimis, žemiau skurdo ribos pernai Lietuvoje gyveno apie 585 tūkst. gyventojų.

Dėmesys šeimoms yra vienas Darbo partijos frakcijos prioritetų, todėl siūlome, kad auginantys 3 ir daugiau vaikų turėtų 3 darbo dienas papildomų kasmetinių apmokamų atostogų. Taip šeimos galės praleisti daugiau laiko kartu. Į šį projektą taip pat įtrauktas siūlymas suteikti iki 5 laisvų darbo dienų mokant vidutinį darbo užmokestį mirus artimam giminaičiui. Taip pat siūlysime leisti tėvams pirmaisiais vaiko priežiūros atostogų metais dirbti ir gauti vaiko priežiūros išmoką ir tuo atveju, kai pajamų dydis didesnis už vaiko priežiūros išmoką arba jai lygus.

Įmonėms, kurių metinė apyvarta siekia iki 300 tūkst. Eur, siūlome taikyti nulinį pelno mokesčio tarifą pirmaisiais veiklos metais. Siūlome nustatyti, kad asmeniui, besinaudojančiam sporto paslaugomis, būtų grąžinamas gyventojų pajamų mokestis. Taip pat sieksime, kad būtų kompensuojami specialiosios paskirties medicininiai maisto produktai, padidintas neapmokestinamas pajamų dydis, kad mažiausiai uždirbantys asmenys gautų daugiau pajamų.

Tai tik dalis visų Darbo partijos frakcijos siūlymų, tikiuosi, kad ši rudens sesija bus produktyvesnė ir naudingesnė Lietuvos žmogui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)