Meras, kad ir kaip būtų gaila, tokia veikla artina savo partijos žlugimą. Nebūtų staigmena, jei per kitus Vilniaus tarybos rinkimus nei vienas dabartinių liberalų nebūtų perrinktas ir atsitiktų taip, kaip Darbo partijai.

Vietoje kompromisų geriau įtakos zonos

R. Šimašius apkaltino, kad konservatoriai yra inkaras Vilniaus savivaldybės laive. Meras turbūt pamiršo kaip vyko Vilniaus misto autobusų pirkimas, Vilniaus gatvės rekonstrukcija, kaip sekasi statyti Nacionalinį stadioną ir tvarkyti Lukiškių aikštę. Ar pavyko suformuoti naują miesto viziją? Tai darbai, kuriuos merui sunku padaryti, todėl labai norisi ką nors apkaltinti. Net jei pažvelgtume į švietimo sritį, už kurią kaip tik buvo atsakingi konservatoriai, tai R. Šimašius sudarinėja neaiškius pokiliminius sandorius ir apeidamas koalicijos partnerius leidžia veikti pustuštėms mokykloms, kai kitos yra perpildytos.

Koalicijoje sprendimai turėtų būti priimami ieškant kompromisų ir susitariant dėl vizijos, strategijos ir konkrečių žingsnių. Tik bendrai sutarę dėl prioritetų ir darbų galėtume pasiekti laimėjimų. Toks TS-LKD sėkmės receptas.

Tačiau sostinės meras nutarė atsisakyti derybų, atsisakyti kompromisų, o nueiti „senu geru“ keliu – pasidalinti įtakos zonomis. Liberalams norėtųsi, kad jiems niekas „netrukdytų“, o tam, kad niekas „netrukdytų“ galimi tik pokiliminiai mainai. Vardan nevaržomos „laisvės“ veikti sau galima vieną kitą sritį perleisti kam nors „kuruoti“ ir vadovautis principu nieko nematau – nieko nežinau.

Sutikite, toks veikimas primena ne brandžią, skaidrią ir aiškią politinę partiją, o nusikalstamą gaują. Tokiais principais paremtą koaliciją galima būtų pavadinti kriminaline. Po savivaldos rinkimų atrodė, kad tokie dalykai baigėsi, bet panašu, jog ratas apsisuko ir vėl prie to grįžtama.

Mero draugai tvarkiečiai

Pastaruoju metu liberalus supa skandalų ir korupcijos rūkas, todėl R. Šimašius nutarė rasti bendražygių tarp panašaus likimo draugų. „Tvarkos ir teisingumo“ partija šiuo metu irgi turi problemų su teisėsauga. Įklimpęs su „Norfos“ atidarymu ir galimais kyšiais pats idėjinis lyderis Rolandas Paksas. Vilniuje tvarkiečiai irgi turi ilgą savo darbų istoriją. Būtent vienas jų lyderių Juozas Imbrasas statė Nacionalinį stadioną: buvo išleista per šimtas milijonų litų, o kaip atrodo stadionas visi labai gerai mato.

Liberalai vietoje to, kad stengtųsi vilniečiams įrodyti, kad yra verta pasitikėjimo ir palaikymo politinė jėga, tik skęsta bandymuose formuoti kriminalinę koaliciją. R. Šimašius mano, kad pašalinus TS-LKD iš koalicijos, jie bus pamokyti ir nubausti? Bijau, kad nubausti