Diktatorius Putinas padarė gerą darbą: užteko šiek tiek pagrasinti dėl Karaliaučiaus tranzito ir drąsios Lietuvos ir kai kurie politikai, kurie viešai stojo į Šaulių sąjungą, staiga išsigando, pradėjo kelti klausimus, viską kaip mokyklos laikais versti ant kitų: „čia ne aš, tamsta mokytoja, čia Jonukas pridirbo“, „čia ne mes kalti, čia tas Briuselis įvedė sankcijas“, ir pan. Visi yra drąsūs priimti rezoliucijas dėl Ukrainos, bet kai atėjo patiems tik minimalaus išbandymo minutė, pasirodė, kas yra kas.

Šis tranzitas turi ne tik geopolitinį, bet ir korupcinį kampą, nes išlindo Rusijos ir Lietuvos politikų bei valdininkų korupcijos ausys, ir kriminalinio pasaulio susierzinimas.

Metalo gaminių, cemento, statybinių medžiagų ir kitų prekių gabenimą tarp Rusijos ir jos neteisėtai valdomo Karaliaučiaus krašto nuo pat nepriklausomybės atkūrimo kontroliuoja Rusijos ir Lietuvos kriminalinės, šešėlinės struktūros. Kyšiai duodami tiek Rusijos, tiek Lietuvos asmenims, dirbantiems valdžios sistemoje. Korupcija apraizgė ne tik Lietuvos pasienį su Baltarusija, bet ir Karaliaučiaus tranzitą.

Rusijos diplomatai kuruoja narkotikų srautą iš Pietų Amerikos, o Karaliaučiaus tranzitas irgi yra pasidalintas su kolegomis ir kriminaliniu pasauliu.

Karaliaučiaus tranzitą, tiek karinį, tiek ir ekonominį, reikia ne tik apriboti, bet apskritai nutraukti, nes tai uždelsto veikimo bomba po Lietuvos nepriklausomybės pamatais, kuri gali bet kada sprogti, jei nebus kuo greičiau nukenksminta.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją