Nors politiniai oponentai tarsi nesureikšmina parašų rinkimo, motyvuodami tuo, kad „gal vis tiek jų užteks“, net plika akimi galima matyti jų pasimetimą.

O pasimesti yra dėl ko, nes galimas daiktas, po savivaldos rinkimų lyderiai nesugebėjo mobilizuoti partijos skyrių. Tą įrodo ir nuogi skaičiai: liberalų sąjūdis, Zuoko liberalai, Centro partija, Žaliųjų partija parašų pristatė tik vos daugiau, nei reikalauja įstatymas.

O tai reiškia, kad po Vyriausiosios rinkimų komisijos patikros, šių partijų rinkimuose gali tiesiog nelikti. Ne ką mažiau stebina ir didžiųjų partijų rezultatas. Tėvynės sąjunga pristatė kiek daugiau nei 14 tūkst. parašų, o Darbo partija ir suskilę socialdemokratai, besigiriantys puikiai veikiančia struktūra, pristatė po 17 tūkst. juos remiančių rinkėjų parašų.

Tokie parašų kiekiai pagrįstai leidžia abejoti ir skelbiamais reitingais. Štai naujausios apklausos rodo, kad Lietuvoje stipriai atsiplėšusios 3 partijos. Tačiau verta paminėti, kad didžioji dalis partijų pristatė parašų kiekius, kurie yra mažesni nei partijos narių skaičius. O tai dar kartą patvirtina, kad partijų struktūros veikia ne taip, kaip garsiai deklaruoja lyderiai.

Tiesa, ne visur. Štai „Tvarka ir teisingumas“ sėkmingai pasirodė savivaldos rinkimuose, kuriuose net 5 mūsų kandidatai laimėjo merų postus.

T. y. ne tik dvigubai padidinome turėtų merų skaičių, taip pat ir pasiuntėme signalą oponentams ir politologams, kurie mus visada nurašo anksčiau laiko.

Dar daugiau, tokį rezultatą pavyko pasiekti negaunant valstybės dotacijų, kurios mums sustabdytos po buvusiai partijos vadovybei pareikštų įtarimų. Atlikome rimtus žingsnius partijos vadyboje, nors buvo juntamas pasipriešinimas, parodyti rezultatai galų gale nutildė net didžiausius skeptikus.

Vyriausiajai rinkimų komisijai pristatėme net 23 tūkst. mus remiančių piliečių parašų. Mano galva, tai puikus pavyzdys, kaip po atsinaujinimo sugebėjome mobilizuotis ir suburti naują, nesuteptą, entuziastingą ir bendro tikslo siekiančią komandą, kuri stengiasi atliepti visuomenės poreikius.

Dar daugiau, komanda, dirbanti idėjiniu pagrindu ir dėl bendro tikslo ne tik parodė puikų rezultatą, bet svarbiausiu metu parodė ryžtą ir vienybę. Kaip niekada ilgas rinkimų maratonas nesumažino partijos narių entuziazmo ir parašų rinkimas praėjo itin sklandžiai. Po rimto partijos atsinaujinimo ir apsivalymo sugebėjome įrodyti, kad dirbame kaip vienas kumštis ir mokame tinkamu metu susitelkti.

Džiaugiuosi, kad sugebėjome atsispirti praeities šmėklų vilionėms ir užtikrintai žengėme atsinaujinimo keliu. Įrodėme, kad mokame, galime ir sugebame dirbti bendram labui. Atsitiesėme ir palikome savo konkurentus už nugarų.

Esame atsinaujinę ir pilni noro imtis naujų iššūkių. Tikiuosi, kad mūsų pasiektas rezultatas tai tik kelio pradžia, o nešama žinia apie stiprią šeimą, saugią bendruomenę ir atsakingą politiką bus įvertinta ir kituose rinkimuose.