Šį kartą jos pasirodė iš karto po rinkimų pirmojo turo ir nekyla abejonių, kad jos atspindi galimos valdžios planuojamus sprendimus. Juk čia partijos ideologo, o ne propagandinės Gabrieliaus Landsbergio ar Ingridos Šimonytės mintys, todėl tampa aišku, kas laukia Lietuvos, jei valdžioje bus konservatoriai – ŽIAURUS DIRŽŲ VERŽIMAS.

Konservatorių sąmonė niekaip nepriima minties, jog ši valdžia sugebėjo taip sėkmingai suvaldyti šiais metais kilusios pandemijos ekonomines pasekmes, jog esame viena mažiausiai paveiktų ir stabiliausių ekonomikų Europos Sąjungoje.

Konservatoriai mato kitaip: jie meluoja apie praskolintą Lietuvą, pamiršdami, kaip Lietuva 2020 metų pradžią pasitiko su 1,7 milijardo rezervais. Net su visomis ekonomikos atsigavimui paskolintomis lėšomis, Lietuvos skola toli gražu neprilygsta daugelio kitų Europos Sąjungos šalių įsiskolinimui. Mūsų skolinimosi palūkanos yra minimalios, nes Lietuvos kreditingumo reitingas yra vienas geriausių pasaulyje. Lietuva skolinasi 17 kartų mažesnėmis palūkanomis, nei skolinosi Andriaus Kubiliaus vyriausybė. Nepraleiskite to pro akis. Taip, teisingai – 17 kartų!

Nesu ekonomistas, bet skaitant Andriaus Kubiliaus ateities vizijas apie diržų veržimąsi, pradedu galvoti, jog yra žmonių, kurie niekaip nesugeba suvokti savo klaidų.

Jis palaimino neatsakingą skolinimąsi, sumažino viešojo sektoriaus atlyginimus ir netinkamai valdė ekonominė krizę, o tai lėmė žmonių nepasitikėjimą valstybe bei, galiausiai, – emigraciją.

Mūsų sprendimai skatinti vartojimą, skolintis mažomis palūkanomis lemia kylančią ir bene geriausiai šiandien ES atrodančią ekonomiką, kuri, tikimės, šiuos metus užbaigs su pliusu.

Tad paklauskime savęs, kodėl konservatoriai suskubo anonsuoti, kad Lietuvai reikės veržtis diržus? Akivaizdu, kad jie jau planuoja, kaip karpys, kaip kad įpratę, kai būdavo valdžioje, žmonių pajamas ir ruošia tam žmones. A. Kubilius sako, kad viską, ką padarėme turės srėbti kitas Premjeras ir kita valdžia. Mes gi sakome – mes žinome kaip tvarkytis ir ne kartą pandemijos metu įrodėme, kad tai sugebame. Mes žinome, kad jau kitąmet galime padidinti vaiko pinigus iki 70 eurų, padidinti minimalią algą, 7 procentais pakelti pensijas, neplanuojant jokių naujų mokesčių ar „diržų veržimosi“.

Ir pabaigai. Andrius Kubilius taip ir nesuvoks niekada gyvenime, kad žmonių pasitikėjimas valdžia yra tas raktas, kuris padeda įveikti visas krizes. Žmonės dirba versle, žmonės dirba ligoninėse, žmonės dirba mokytojais, žmonės augina duoną, tie patys žmonės yra ir pensininkai, ir vaikai. Jeigu jie turi sąlygas kurti gyvenimus savo šalyje, jie neemigruoja taip, kaip kažkada emigravo po konservatorių priimtų sprendimų. Ir ne „diržų veržimasis“, o žmonių pasitikėjimas valstybe reiškia, kad viskas mūsų valstybėje bus gerai! To mes ir siekiame.