Kaip šitos Seimo nuostatos įgyvendinimą pateikiau Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui svarstyti įstatymo pataisas, kokias tai turės pasekmes Rusijos ir Lietuvos tarpusavio santykiams.

Saulius Skvernelis, Algirdas Butkevičius ir Algirdas Sysas pasisakė prieš, argumentuodami, kad verslui niekas negali uždrausti su kuo nori prekiauti arba kad reikia pasitarti su ES, prieš priimant sprendimus.

Apie verslo laisvę ir terorizmą. Pavyzdžiui, šiuo metu JAV šias valstybes laiko tarptautinio terorizmo rėmėjomis: Šiaurės Korėja, Iranas, Kuba, Sirija. Ir JAV riboja paramą bei prekybą su šiomis šalimis. Jei JAV įtrauktų Rusiją į šį sąrašą, tai turėtų katastrofiškų pasekmių Rusijos ekonomikai, o ukrainiečiai, kurių šeimos yra nukentėjusios nuo Rusijos bombardavimų, galėtų kreiptis į JAV teismus, kaip buvo Sudano atveju. Tai būtų rimčiausia sankcija Rusijai.

Niekas neprekiauja su teroristais, išskyrus kažkokius nišinius verslus. Manau, kad Seimo nariai tą supranta, bet jie, atrodo, iki šiol neįsisavino, kad tai liečia Rusiją. Kad Rusija tapo teroristine valstybe, jiems už tai nubalsavus.

Mes dar kartą pagarsėjome pasaulyje, kad pirmieji pasaulyje atsiliepėme į Ukrainos prezidento Vladimiro Zelenskio kvietimą, ir pirmieji pasaulyje paskelbėme Rusiją teroristine valstybe. Ir S. Skvernelis, ir A. Butkevičius ir A. Sysas buvo tarp jų, tad kaltų ieškoti nebėra kur. Reikia pasižiūrėti į veidrodį. Galvoti, ar tartis su ES ar JAV galima buvo anksčiau. Bet dabar sprendimas priimtas.

Ir Užsienio reikalų ministerija, ir šalies Prezidentas galėtų pasistengti, kad Lietuva neliktų šiuo klausimu vieniša.

Ir reikia įgyvendinti šią rezoliuciją, nes kitaip pasaulyje nuskambėsim kaip pirmoji "drąsi" valstybė, kuri daro biznį su teroristine valstybe.

Arba pirmoji valstybė, kuri išsigando savo priimto sprendimo ir traukiasi.