Esu verslo žmogus. Versle skaidrumas ir atvirumas ne mažiau būtinas. Tai kuria pasitikėjimą partneriais, ryšius kurie tęsiasi ne kelis pelningus mėnesius, bet metų metus ar net gyvuoja iš kartos į kartą.

Būtent tokios politikos, tokio verslo ir tokios pasitikėjimo tarp visuomenės narių kultūros norėčiau sau, savo vaikams ir savo vaikų vaikams. Tikiu, kad tai gali tapti mūsų gyvenimo standartu.

Kai savaitės pradžioje kreipiausi į kandidatą Nausėdą, kviesdamas atsakyti į kelis paprastus su kampanijos finansavimo skaidrumu susijusius klausimus, tikrai nemaniau, kad jis mėgins išsisukinėti. Maniau, kad tiesiog iš pagarbos savo rinkėjams ir visiems Lietuvos žmonėms galės atvirai ir skaidriai pasakyti kaip finansuoja savo rinkimų kampaniją, ar ir su kokiomis skolomis baigė pirmąjį turą, kas garantavo už jo įsiskolinimus, kas juos turėjo apmokėti, nes pats kandidatas maksimalią nuosavų lėšų sumą savo kampanijai jau yra skyręs. Juk jei nėra ko slėpti, tai ir nėra.

Mane ir nustebino, ir, pripažinsiu, nuvylė, kad buvo mėginama kaltinti, pinti sąmokslo teorijas, uždavinėti klausimus atgal (į kuriuos, beje, iškart atsakėme), painiotis versijose. O šiandien, kai buvo pateikta Nausėdos štabo informacija, ji tik patvirtino mūsų skaičiavimus, kad Gitano Nausėdos rinkimų kampanijos pirmas turas buvo baigtas su skola. O esminis klausimas apie tai, kas teikė garantijas ir kas planavo apmokėti rinkimų kampanijos pirmojo turo metu susidariusias skolas, lieka neatsakytas. Privačių įmonių komentarai arba nenoras juos teikti žiniasklaidai tik sustiprina turimas abejones.

Ką gi, viskas mūsų gyvenime yra pasirinkimo dalykas. Jei buvo pasirinktas toks nutylėjimų būdas – tebūnie taip. Belieka tikėtis, kad ateityje išsamių atsakymų vis tiek sulauksime.

O šįkart mums visiems belieka tiesiog tinkamai pasirinkti ateinantį sekmadienį. Man pasirinkti niekada dar nebuvo taip lengva.