Hmm, palaukite: JEI kaukės padeda, KAI nepadeda vakcinos, TAI kaukės – kur kas efektyvesnė „kovos su pandemija“ priemonė, o be to – pigesnė. Elementari, atspari visiems „antivakserių“ argumentams: net mokslu tikėti nebūtina – netikintiems galima parodyti mūsiškės kaukės promotės paveiksliuką iš buboninio maro laikų, naudotą, kai nebuvo nei modernios medicinos, nei plastiko, nei laboratorijų – jokio mokslo kartu su ja į save priimti nerizikuojam. Tai kodėl, leiskite paklausti, nesitenkinta kaukėmis? Kam pradėta visa ši skiepų kampanija, nepadėjusi netgi tiek, kiek kaukės? Kodėl tęsiama? Gal geriau po antrą kaukę vietoje trečios vakcinos?

Juokinga? Man irgi nebe. Akis badančių alogiškumų politiniuose sprendimuose ir viešoje komunikacijoje nereikėtų laikyti nei lengvinančia aplinkybe, nei paaiškinimu „kas vyksta“: taip, sprendimai ir jų motyvacija – tikrai alogiški, taip, sprendėjai – tikrai nekompetentingi, bet klausti reikia ne „Kaip jie nesupranta? “, o „Kodėl tai jie, šie, tokie žmonės, sprendžia?“ Nekompetencija paaiškina ne jų sprendimus ir elgesį, o faktą, kad jie ĮGALIOTI sprendimus priimti.

Įgalioti ne todėl, kad, esą, dar nekompetentingesni piliečiai juos į tas pozicijas delegavo, o kad gana kompetentingi, šešėlyje mieliau liekantys, užkulisių žaidėjai juos atsirinko būtent pagal nesigaudymą ir intelektinį bei moralinį menkumą (tai – tas pat)

Įgalioti ne todėl, kad, esą, dar nekompetentingesni piliečiai juos į tas pozicijas delegavo, o kad gana kompetentingi, šešėlyje mieliau liekantys, užkulisių žaidėjai juos atsirinko būtent pagal nesigaudymą ir intelektinį bei moralinį menkumą (tai – tas pat): būtent tokie žmonės bus aklai klusnūs ir amžinai dėkingi šeriančios rankos laižytojai, nes puikiai supranta bent jau tai, kad patys savo jėgomis niekada – niekada! – nebūtų užrėplioję ant raudono kilimo. Jie žino, kad yra niekas, kas juos sutvėrė iš nieko ir gali bet kada atgal nieku paversti. O šerianti ranka žino, KAD jie žino – ir todėl ramiai šeria toliau.

Tačiau, kad ir kokie neaukšto intelekto būtų dabar sprendimus priimantys politikai, kad ir kaip stokotų konkrečių dalykinių kompetencijų ar bendrų gebėjimų analizuoti informaciją ir daryti, jos pagrindu, adekvačiais išvadas, nei vienas jų – net esant mediciniškai diagnozuotai silpnaprotystei ar iš penkto karto negebėjęs išlaikyti egzamino – nėra, negali būti TOKS kvailas, kad nesuprastų: JEI (a) skiepai nesaugo nuo viruso platinimo, galimybės užkrėsti ar užsikrėsti (nesaugo oficialiai, o karantino skelbikų tarpe abejonių oficialia gamintojų versija negirdėti) ir (b) skiepyti laisvai grūsis mugėse, universitetuose, koncertuose ir netgi, gavę pozityvų testą, neprivalės izoliuotis, TAI jie ir užkrės, o užsikrėtimų daugės. Pirmiausia, užkrės kitus vakcinuotus, su kurias bus ankštose bendrose patalpose, iš jų sėkmingai išviję, ir taip nuo savęs apsaugoję, sveikuosius be „galimybių“. Tai jie, vakcinuoti, pagrinde ir sirgs, kaip rodo empirinė Izraelio, o dabar ir mūsų pačių patirtis.

Tai jie, vakcinuoti, pagrinde ir sirgs, kaip rodo empirinė Izraelio, o dabar ir mūsų pačių patirtis.

Dar kartą: NEGALI NESUPRASTI, nes tiek suprastų bet kuris, kiekvienas žmogus ir ežys, nebent yra seilių tekėjimo per lūpas nuo progresavusio Alzheimerio būklėje ir nebeskiria kėdės nuo megztinio, o moteriausybei ir jos ekspertams vis dėlto taip nėra. Lieka, vadinasi, vienintelė išvada: taip daroma specialiai, tyčia. To ir siekiama.

Bet kodėl?? – Negali patikėti mieliau „kvailumo“ hipotezės besilaikantys piliečiai. Vienintelis galimas atsakymas: todėl, kad taip bus galima toliau kelti paniką, gąsdinti mirtimis, kaltinti „antivakserius“ (kurių mūsų šalyje praktiškai nėra, bet ši aplinkybė netrukdo ir toliau taip pravardžiuoti pusę gyventojų) ir imtis prieš juos dar didesnių represijų.

Bet kodėl?? Vienintelis galimas atsakymas: taip tikimasi likviduoti, „mokslu tikintiems“ inteligentėliams plojant, visus, kas turi proto, sąžinės ir drąsos, o inteligentėliams ir likusiems primesti nepajudinamą totalitarinį režimą, nuo šiol kontroliuosiantį kiekvieną populiacijos gestą ir netgi mintį – atmokantį baudos ar privilegijų „taškais“. Į ką edukuoti-vakcinuoti mielai išmainys savo laisves, nes o kam jos jiems? Vis tiek niekada nemokėjo naudotis ir nesuprato, ką reiškia. Į patį žodį išvystė bemaž alerginę reakciją: išgirsta „laisvė“ – ir išpila raudonais plėmais kaip kalakutą, ir pradeda burbuliuoti „Laisvė nėra absoliuti!“, „Laisvė, laisvė, o kur pareigos??“ arba isteriškai kikenti.

Vieninteliai tikri silpnapročiai – ne biurokratai, ne žiniasklaidos pitbuliai ir ne riboto protelio moteriausybė su savo „duomenų mokslininkais“, o būtent šie diplomuoti premijuoti nuoširdukai, krūpčiojantys nuo žodžio „riaušės“ ar vaizdo „kartuvės“, bet nesugebantys sudėti dviejų su trim ir nematantys problemos būti įkalinti ir pakabinti vietoje bokso kriaušės Vyriausybės pratyboms realiai: nes gi tai Vyriausybė, jie gi ją remia!

Kodėl hipotezė apie neįmanomo masto kvailumą – tokia populiari, ir daug kam atrodo įtikimesnė už hipotezę apie troškimą uzurpuoti ir monopolizuoti galią – vertas atskiros studijos klausimas.

Kodėl hipotezė apie neįmanomo masto kvailumą – tokia populiari, ir daug kam atrodo įtikimesnė už hipotezę apie troškimą uzurpuoti ir monopolizuoti galią – vertas atskiros studijos klausimas. Preliminariai atsakysiu: todėl, kad norintys monopolizuoti galią stengiasi, kad kuo ilgiau niekas tuo netikėtų, tai jie ir sugalvojo pasakaitę apie „kvailumą“: patikės tie, kurie tikrai kvailoki.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (531)