Vasara bus šventiška, bet trumpa. O jai besibaigiant daugelis vilniečių ir vėl ims gyventi varginami kasdienio prakeiksmo – kamščių. Kai kurie jau nuleidę rankas ir susitaikę: „Gyveni sostinėje, kentėk kamščius.“ Ar tikrai?! Siūlau nustoti vertinti piko valandų kamšatis sostinėje lyg kokį neišvengiamą blogį! Siūlau ryžtingais ir drąsiais, bet apgalvotais sprendimais sumažinti šią bendrą bėdą, nuodijančią mūsų gyvenimus.

Dabartinės valdžios vykdoma neatsakinga Vilniaus gatvių rekonstrukcija neužtikrina mieste patogaus susisiekimo. Išrinktas meru sustabdysiu važiuojamosios dalies siaurinimą, o finansavimą nukreipsiu į gatves, kurioms verkiant reikia remonto. Reikia plėsti gatvių jungtis, praplatinti sankryžas ir sugrąžinti žaliąsias rodykles.

Kartu su komanda miesto prioritetu nedelsiant paskelbsime kokybišką viešąjį transportą, greitieji maršrutai bus dažnesni ir ves ten, kur reikia gyventojams. Patogi ir greita kelionė moderniu viešuoju transportu bus patraukli alternatyva vilniečiams, tai palaipsniui mažins kamščius ir taršą, parkavimo vietų trūkumą.

Įsiklausydami į bendruomenių poreikius, sutvarkysime esamas ir įrengsime papildomų parkavimo vietų kartu su elektromobilių krovimo stotelėmis daugiabučių rajonuose, kad automobiliai neužimtų šaligatvių ir vairuotojai rastų parkavimo vietą vakarais. Tuo pat metu tvarkysime gyvenamąją aplinką, želdynus, įrengsime naujas vaikų žaidimo ir lauko sporto aikšteles.

Vilnius – puikus miestas važiuoti dviračiu, bet dalis dviračių takų vis dar nesusijungia, pavyzdžiui Naujamiestyje, Vilkpėdėje ar Žirmūnuose. Norint tęsti kelionę neretai tenka rinktis – išvažiuoti į gatvę ar minti šaligatviu. Tai didina riziką visiems eismo dalyviams. Todėl sparčiai plėsime dviračių takų tinklą, ypatingą dėmesį skirsime jungtims, kad kelionės taptų saugios ir patogios.

Paskelbsime taiką elektriniams paspirtukams. Paspirtukai – puiki sezoninė susisiekimo priemonė mieste, mažinanti kamščius ir didinanti mobilumą. Tačiau reikia daugiau tvarkos, todėl numatysime aiškias taisykles, kurios užtikrintų visų eismo dalyvių saugumą.

Be viso to kruopščiai planuosime ir kursime sąlygas, kad kokybiškos paslaugos būtų arčiau namų. Šeimos gydytojo kabinetas, kokybiškas darželis ir mokykla bus lengviau pasiekiami, šeimos nariams nereikės valandų valandas leisti kamščiuose norint gauti viešąsias paslaugas. Mūsų miestas taps erdvesnis, švaresnis, patogesnis, o mes daugiau laiko galėsime skirti vieni kitiems.

Išmintingai ir drąsiai valdomas Vilnius visame pasaulyje garsės ne tik kaip istorinio NATO viršūnių susitikimo vietovardis, bet ir kaip moderni, naujoves ir paveldą harmoningai suderinanti svajonių išsipildymo sostinė.

Laimėti galime visi!