Darbo partijos nariai tęsia savo partijos įkūrėjo Viktoro Uspaskicho įvestas tradicijas – linksminti žmones ir toliau jiems žadėti – jei ne aukso kalnus, tai bent tai, ką padarys socialdemokratai, o Darbo partija tai pateiks kaip savo nuopelnus.

Po rajonų centrų ir kaimų nešildomas kultūros namų sales dabar vežiojamas Radžis ir panašios „žvaigždės“ – pažiūrėkite, darbiečiai dar gyvi, vis dar vaišina jus nemokamomis pramogomis. Nesvarbu, kad partijos įkvėpėjas šiaip ne taip užvertęs vieną savo bylą, dabar užsiėmęs kita – skyrybų. Įdomu, ar ši irgi užtruks dešimtmetį?

Nesvarbu, kad daug darbiečių susikrovė lagaminus ar buvo priversti susikrauti kaip, pavyzdžiui, nacionalinius langų skysčio gėrimo ypatumus išreklamavusi Nacionalinės žemės tarnybos eksdirektorė Daiva Gineikaitė.

Tuo tarpu liberalai laikosi paprasčiausios taktikos – beveik nesikiša į konservatorių bandymus apskabyti socialdemokratų reitingus ir sukelti kuo daugiau triukšmo aplink valdančiuosius. Jie sėdo į rinkimų šou paskui darbiečius ir važinėjasi po šalies rajonus ir kaimus.

Netgi į opozicijos sušauktą neeilinę Seimo sesiją Liberalų sąjūdžio vadovas nesiteikė atvykti. Atrodo, nusispjovė į senuosius politinius partnerius ir tuo metu, kai šie bando organizuoti dar vieną, šįkart neeilinį „politinį šou“ Seime, liberalai režisuoja savo mini spektakliukus provincijoje. Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis šaukiamas į neeilinę sesiją vietoje plenarinių posėdžių salės kažin kodėl renkasi Jurbarką.

Negana to, liberalai užsimojo perimti Viktoro Uspaskicho tėvoniją. O čia rinkėjai ne iš kelmo spirti. Jie pripratinti savo balsų už dyką nedalinti. Tai ledų jiems iš dangaus pabarsto, tai dar kuo nors palesina. Liberalai per butus ir trobas pas kėdainiečius irgi ne tuščiomis patraukė. Dalindami arbatos ir sausainių, žadėjo naują Lietuvos gelbėtoją – jeigu nubalsuosią už naująjį Lietuvos Premjerą Eligijų Masiulį, gausią ir didesnes algas, ir pensijas.

Kėdainiečiai gal ir papratinti prie panašių pasakų, bet kam juos mulkinti – visi puikiai prisimena, kad tas pats Eligijus Masiulis, gavęs valdžią kartu su Andriumi Kubiliumi, sėkmingai tas pensijas ir algas nupjaustė. Paskui pensijas paliko atstatinėti socialdemokratams, o dėl nukarpytų algų žmonės tebevargsta – mokytojai streikuoja, policininkai, medikai, valstybės tarnautojai tyliai kenčia. Ir čia į namus ateina tas pats pensijų karpytojas liberalas – imk sausainių ir vėl balsuok už E. Masiulį. Ar tas sausainis liks garantija to, ką dabar žada E. Masiulio partiečiai?

Liberalai renka vis spalvingesnius veidus į savo partiją, kad per rinkimus jais pasipustę sutrauktų kuo daugiau rinkėjų dėmesio ir balsų. Bet toje pensijas ir algas karpiusių valdžios koalicijoje, prisiminkime, buvo ir margaplunksnių šoumenų partija. Skambūs vardai ir veidai jiems nesutrukdė tomis pačiomis valdžios žirklėmis per pensijas ir dirbančiųjų algas rėžti.

Rinkimų traukinys važiuoja per Lietuvą – su „radžiais“, sausainiais, arbata ir vis tais pačiais rinkimų pažadais.