Peticijoje aiškiai išdėstyta, kad ant valstybės institucijų kabančios LGBT vėliavos erzina visuomenę ir neatitinka jos įsitikinimų.

Neatitinka ne tik Lietuvos gyventojų nuomonės (73 proc. prieš bet kokias LGBT iniciatyvas, įskaitant partnerysčių įteisinimą), bet ir vilniečių įsitikinimų – apklausose daugiau nei 63 proc. sostinės gyventojų tokiai politikai taip pat nepritaria.

Todėl dabartinių valdančiųjų skandalų kontekste raginama tokias vėliavas nuo valstybinių įstaigų nuimti. Bet meras Remigijus Šimašius tekste pamato tai, ko nėra. Mero teigimu, norima nukabinti Ukrainos vėliavas!

Nežinia, kas yra šios haliucinacijos tikroji priežastis – pasiteisinę gandai apie merą, užlipusį „ant kamščio“, ar Laisvės partijos bandymai visaip legalizuoti narkotikus. Sunerimti, kas už miesto vairo, išties verta.

Nors kartais atrodo keistai, kai nuo valstybinių institucijų visai dingsta Lietuvos simbolika ir yra kiek perlenkiama lazda, ukrainiečių kova už būtį šiandien atitinka daugumos lietuvių nuostatas ir įsitikinimus. Todėl jos nusipelno kabėti greta.

Skirtingai nei LGBT arba transvestitų organizacijos vėliavos, kurias jūs ir jūsų ministrai, mere, kabinate kovojančių ukrainiečių vėliavos pašonėje.

Tad nepagarbą Ukrainai tokiomis iniciatyvomis rodo jūsų partija, p. Remigijau, o ne kas kitas. Tik priminsiu, kad Ukrainoje jūsų stumiami LGBT projektai visuomenės vertinami dar prasčiau nei Lietuvoje.

Panašu, kad Remigijus Šimašius yra kupranugaris, kuris supranta, jog pro adatos skylutę nebepratilps, drebantis dėl to, kad kritus Vilniuje „savai chebrai“ bus atidengta tai, kas buvo ilgai slėpta.

Atidengta tai, kaip naujoji mero žmona laimėdavo projektavimo konkursus „be konkursų“, kaip buvo švaistomi vilniečių pinigai mero viešųjų ryšių akcijoms ir samdomi valdančiųjų giminės teisininkų kontorose iš mūsų visų kišenės.

Tokios neadekvačios reakcijos ir atviras melas išduoda desperacines Vilnių valdančių asmenų nuotaikas. Remigijui Šimašiui kentėti liko mėnuo.