Ar pirmas kartas, kai rinkėjai renka šou pasaulio atstovus į parlamentą? Galima prisiminti Arūno Valinsko ir jo bičiulių žygį į Seimą, kai šoumenas tapo net Seimo pirmininku. Kuo tai baigėsi „Seimo vedėjui“? Dar prisimenate? Jis buvo atstatydintas iš Seimo Pirmininko pareigų dėl kaltinimų ryšiais su nusikalstamo pasaulio atstovais.

Beje, 1999 m. teismas pripažino A. Valinską kaltu pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį už „pokštą“ apie gresiantį pavojų per dainininkų Žilvino Žvagulio ir Irenos Starošaitės vestuves. Būsimas politikas gavęs 15 tūkst. Lt baudą ją sumokėjo centais, monetas atvežęs suverstas į priekabą.

Humoristas Vytautas Šerėnas 2002 metais dalyvavo prezidento rinkimuose kaip nepriklausomas kandidatas ir juose užėmė 4 vietą. Kas „kaltas“ dėl to? Turbūt labiausiai už jį balsavę 22234 rinkėjai.

Prieš du dešimtmečius prezidentu tapo Rolandas Paksas, kuris vėliau nušalintas iš pareigų apkaltos būdu. Už jį antrame ture balsavo 777769 rinkėjai. Ar kas nors galėjo žinoti, koks tai bus prezidentas, kad jo skandalingas atvejis nuskambės visame pasaulyje?

Galima prisiminti – kauniečiai kažkada į Seimą išrinko Vytautą Šustauską. Seime nuolat sukasi Petras Gražulis, kuris parlamentui tik gėdą daro.

Mieli rinkėjai, tad būkite atsakingi. Nieko nenoriu įžeisti ar moralizuoti, bet jūs patys sprendžiate, kam suteikti teisę valdyti šalį.