Galimybių pasu galės naudotis pasiskiepiję žmonės, persirgę COVID-19 (iki 180 dienų po persirgimo, sirgimas turi būti fiksuotas šeimos gydytojo) arba atlikę COVID-19 testą ir gavę neigiamą rezultatą. Testas galios 24 val., skaičiuojant nuo jo paėmimo momento. Duomenys turi būti suvesti į E. Sveikatos sistemą – tai gali užtrukti iki valandos, todėl svarbu planuotis testą atlikti iš anksto.

Savivaldybių punktuose, registruojantis 1808.lt – testai nemokami, tačiau galima testuotis ir privačiai, savo lėšomis. Rekomenduojame atlikti greituosius antigeno testus – jų rezultatų sulaukiama greičiausiai. Vien be testo Lietuvoje jau yra 1 mln. 400 tūkst. žmonių, kurie galės naudotis Galimybių paso veiklomis.

Kad gautumėte Galimybių pasą, reikia nueiti į svetainę adresu www.gpasas.lt, patvirtinti savo tapatybę mobiliuoju parašu ar per el. bankininkystę – taip, kaip jungiatės prie E. Sveikatos – ir galiausiai atsispausdinti arba išsisaugoti QR kodą savo telefone. Jį reikės parodyti naudojantis Galimybių paso veiklomis, pavyzdžiui, prieš įeinant į masinį renginį. Jeigu neturite galimybės prisijungti prie sistemos, galite QR kodą nemokamai gauti bet kuriame Registrų centro padalinyje.

Su galimybių pasu atsiveria šios veiklos:

• Kontaktinis darbas.

• Didesni renginiai. Viduje – iki 500 asmenų, užpildant iki 75% vietų (netrukus didinsime). Lauke – renginiai iki 2000 žmonių.

• Restoranų, kavinių, barų, lošimo ir lažybų punktų veikla viduje, išskyrus naktinius klubus, nuo 7 iki 22 val.

• Laisvalaikio pramogos viduje, pavyzdžiui, biliardas ar boulingas.

• Asmeninės šventės su neribotu kiekiu žmonių. Galimybių paso taisyklių užtikrinimą administruoja šventės vietos savininkas ar paslaugos teikėjas.

• Apgyvendinimo paslaugos be apribojimų.

• Netaikomi ploto ir žmonių kiekio apribojimai suaugusiųjų neformaliam švietimui, tai reiškia, mokymams, konferencijoms ir pan.

• Netaikomi apribojimai teikiant baseinų, pirčių ir sporto klubų paslaugas, jeigu pasirenkama teikti paslaugas klientams su Galimybių pasu.

• Nuteistųjų lankymas.

Be to, Vyriausybė atlaisvino jau ir taip nemažai veiklų, kuriomis galima naudotis, neturint Galimybių paso. Ekonomikos ir inovacijų ministerija parengė atsakymus į dažniausiai užduodamus klausimus. Juos rasite čia.

Dėkoju visai Ekonomikos ir inovacijų ministerijos, Registrų centro „Verslios Lietuvos“, Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos, Vyriausybės komandoms ir kompanijai „WIX“, neatlygintinai sukūrusiai IT sprendimą.