Turi nelikti Suvalkų koridoriaus. Bendra Lietuvos ir Lenkijos diplomatų, istorikų, ekonomistų ir sociologų derybinė grupė Briuselyje ir šalių narių sostinėse veda derybas dėl tolesnio Kaliningrado srities statuso. Kaliningrado sritis tampa Europos Prusia su sostine Kionigsbergu. Prusia demilitarizuota.

Neutrali Švedija apsiima dislokuoti nedideles karines pajėgas Prusioje ir užtikrinti jos saugumą. Prusia apmoka Švedijai už karinių pajėgų išlaikymą 1% savo BVP. Prusia pasiskelbia laisva ekonomine zona su palankiais įstatymais užsienio investicijoms. Įvedamos valstybinės anglų ir vokiečių kalbos greta rusų kalbos. Senovės prūsų kalba paskelbiama Prusios paminklu. Lietuva remia lietuvių bendruomenę, lietuviškas mokyklas ir lietuvių kalbą Prusioje. Atstatomas Prusios architektūrinis paveldas, garsinama ir puoselėjama kultūrinė Prusios istorija ir jos veikėjų atminimas. Tai tampa nuojosios Prusios kultūros pagrindu.

Prusia priima įstatymus, griežtai smerkiančius savo nacistinės ir sovietinės istorijos laikotarpius ir pabrėžiančius jos europinį ir kultūrinį tapatumą. Rusijos ekonomika paveikta sankcijų, mokamos didžiulės sumos Ukrainos atstatymui, todėl daug gyventojų palieka Rusiją ir emigruoja į ekonomiškai atsigaunančią Prusią. Tiek gyventojų skaičius, tiek ir ekonomika sparčiai auga. Kartu su Baltijos šalimis Prusios elektros sistema sinchronizuojama su Europa. Plėtojama atsinaujinanti energetika. Geležinkeliai per Lenkiją Prusią jungia su Europa, o per Lietuvą – su Baltijos šalimis. Kionigsbergo uostas iš karinio tampa prekybiniu.

Greta ES paramos ateina milžiniškos investicijos iš Vokietijos. Prusia numato tikslą tapti ES nare ir sau pavyzdžiu ima Liuksemburgą. Prusios pilietybę gali laisvai įgyti kitų ES šalių piliečiai. Palaipsniui kinta vietos gyventojų mentalitetas iš Homo Sovieticus į Homo Europaeus.

Arvydas Sekmokas

Gaila, bet tai tik balandžio pirmos sapnas. Europa neturi lyderių, gebančių tokius sapnus paversti tikrove.