Įdomiausia buvo ši savaitė, kai valstiečių frakcija pasikvietė „pasikalbėti“ abu kandidatus. Ar įsivaizduojate prieš pirmąjį turą į konservatorių frakciją pasikviestą Saulių Skvernelį? Bet jis jau praeitis. Juk kai nebeturi savo arklio, reikia statyti už svetimą. Tiksliau ne arklį, o jautį. Dar tiksliau – bulių.

Ingrida Šimonytė pas valstiečius nėjo ir nesiruošė to daryti. Atsakė raštu ir tiek.

O štai G. Nausėda nuėjo, apsilankė. Ką išgirdo? Kas yra geresnis, ieškantis sutarimo ir kad prieš jį Rusijos Trąšos nebalsuos. Tuo pačiu p. Nausėda susitiko ir su socdemų frakcija, kuri nors ir nekvietė, bet maloniai priėmė. O užtat parėmė Uspaskichas, Gražulis, Puidokas, Gylys, Tomaševskis...

Nė vieno iš jų paramos kandidatas p. Nausėda neatsisakė. Panašu, kad jeigu buliui norisi (į prezidentus), nesvarbu, kad karvės apsišikusios.

Kažkuo primena situaciją, kai veislinis bulius – deklaruodamas nepriklausomybę nuo visų partinių bandų – pasiruošęs apsilankyti bet kurioje. Kad galėtų užsitikrinti vyriausiojo Naisių kerdžiaus paramą.

Dabar belieka tik pareikšti, kad jeigu bus išrinkta kandidatė, kurios Karbauskis nepalaiko, visa „banda“ paskui Naisių kerdžių vėl privalės palikti valdžios pievas.

P. S. Prašau atleisti už eilinį netinkamą palyginimą, bet pasakysiu kad ir valstiečiai suprastų. Būtent todėl aš balsuosiu už stabiliai politinį pieną duodančią „karvutę“ nei po visas bandas zyliojantį „bulių“. Kuris, neva, nepriklausomas...